Siyaset Demirtaş: Kürtçe ezan yalan ve iftiradır
Paylaş
Demirtaş: Kürtçe ezan yalan ve iftiradır

Demirtaş: Kürtçe ezan yalan ve iftiradır

BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili adayı Selahattin Demirtaş, ’BDP’nin çözüm çadırında Kürtçe ezan okundu’ iddialarını yalanladı. Demirtaş, "Böyle bir şey asla yoktur. Böyle bir tartışma bile yoktur. Bu yalanı düzeltmek böyle bir ortamda artık zorlaşıyor. AKP’nin bir iftirasıdır. Çamur at izi kalsın. Başka bir şey yok" dedi.

Haberin Devamı

Seçim çalışmaları için Hakkari’de bulunan Selahattin Demirtaş, kaldığı otelde bugün basın toplantısı düzenleyerek gündemdeki konularla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Demirtaş, bu seçim döneminde hükümet merkezli çok ciddi, kirli, kara propoganda ve piskolojik savaş yöntemleriyle karşı karşıya olduklarını söyledi. Demirtaş, "Bağımsız adaylar olarak inanılmaz bir saldırı altındayız. AKP’nin seçim strateji merkezi bize yönelik yalanlar üretiyor" dedi. Demirtaş, şöyle konuştu:

"AKP’nin yandaşı gazeteler de yalanları hemen haber haline getiriyorlar. Akşam da AKP yandaşı televizyonlar bunu haberleştiriyor. AKP yanlısı yorumcu, köşe yazarları oturup bunu uzun uzun tartışıyorlar. Partimizi zan altında bırakıyorlar. Başbakan da bunu meydanlarda siyasi bir argüman olarak kullanıyor. Çünkü Başbakan düşüşe geçmiştir. Tehlikeyi görmüştür kendisi açısından. Bunu hissetiği için de her türlü yalana, iftiraya sarılmaya başlamıştır. Son olarak uydurulan yalan da BDP’nin Kürtçe ezanıdır. Çok açık söylüyorum. Kürtçe ezan diye bir saçmalık ne bizim tarafımızdan konuşulmuştur, ne uygulanmıştır ne de tartışılmıştır. Ama AKP yanlısı bir gazete bu yalan haberi manşete çekmiş. Başbakan’ın AKP sözcüleri utanmadan, sıkılmadan, haber doğru mudur, yanlış mıdır buna bakmadan iki gündür miting meydanlarında, televizyonlarda bu haberi kara propaganda olarak kullanıyorlar. Böyle bir şey asla yoktur. Böyle bir tartışma bile yoktur. Bu yalanı düzeltmek böyle bir ortamda artık zorlaşıyor. AKP’nin bir iftirasıdır. Çamur at izi kalsın. Başka bir şey yok."

Haberin Devamı

CHP İLE SÖZLEŞME DE YALAN

Demirtaş, CHP ile Hakkari’de sözleşme yaptıkları konusunun da yalan olduğunu söyledi. Bunun da AK Parti yanlısı medyanın bir yalanı ve Başbakan Erdoğan’ın uydurması olduğunu kaydeden Demirtaş, Elazığ’da oyları MHP’ye yönlendirdikleri konunusunun da yine yalan olduğunu kaydetti. Demirtaş konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Telefon konuşması ortaya çıkmadan Başbakan ’O kayıtlar çıkacak’ diyeyerek, bu komplonun bizzat içinde olduğunu, yöneticisi olduğu Başbakan tarafından itiraf edilmiştir. Yani bunun gibi her gün onlarca yalan üretiyor. Seçim bürolarımızda molotof yakalattırıyor. Bu da bir yalan ve komplodur. Öğrenci yurtlarında çocuklara yönelik saldırılar bizle ilişkilendiriliyor. Tümüyle iftiradır. Seçmenleri tehdit ettiğimiz, kepenkleri zorla kapattırdığımız, her gün yeni yeni iftiralar, yalanlar üretiyor. Anlaşılan AKP’nin bir ekibi sadece bu iftiralarla uğraşıyor. Ben şimdi buradan bütün Türkiye’ye şunu açık yüreklilikle ifade etmek istiyorum; Bizim medya gücümüz yok. Medyaya dağıtacak paramız yok. Ama medyada hala namusuyla, onuruyla çalışan emekçiler de var, hala basın ahlakına saygılı olan gazeteciler de var. Bunu da görüyoruz, izliyoruz. Onlara da saygı duyuyoruz. AKP’ye karşı halk isyan noktasına gelmiştir. Televizyonları izleyen, AKP’nin gazetelerini okuyan insanlar Kürtler’e düşman oluyor, onları izleyen Kürtler ise AKP’ye karşı kini artıyor. Ve bunu Başbakan kendi eliyle yapıyor. Son derece tehlikeli bir iş yapıyor. Bu AKP’nin batıdaki oylarını arttırabilir. Ama seçim sonrasında kolay kolay düzeltilemeyecek bir ağır tahribat yaratıyor."

Haberin Devamı

İSLAMİ MEDYAYA HATIRLATMA

Haberin Devamı

Demirtaş, isim vermeden Milliyet Gazetesi yazarı Nuray Merte’i de savundu. Demirtaş, şunları söyledi:

"Ben özellikle İslami medyaya bir hatırlatmada blunmak istiyorum. Bir zamanlar merkez medya, Kemalist medya, bugün sizin bize yaptığınızı size yapıyordu. Hatırlatmak istiyoruz. Bir dönem siz aynen böyle saldırı altındaydınız ve o dönemde bizler hep birlikte sizi sahipleniyorduk. Bunun üzerine bir siyasi linç geliştiriliyordu ve siz de bu işin mağduruydunuz. Bugün bu işin zalimi oldunuz. Bu iftiraların aynısını siz Kürtler’e yapıyorsunuz. Kesinlikle bunun faturası size çıkacaktır. Ben onun için Tayyip Erdoğan iktidarı güçlensin ve ona şakşakçılık, yağcılık yapanlara 1990’da Tansu Çiller’e, Kenan Evren’e 12 Eylül’de şakşakçılık yapanlara ve Demirel’e ve diğer başbakanlara şakşakçılık yapanlara benzetiyorum. Her dönem başbakanın etrafında yalakacılar vardır. Ama mertler de vardır. Bu mertlerin isimleri her ne kadar ’namert’ olarak adlandırılsa da onlar merttir. Bu ülkede eğer barış olacaksa mert gazeteciler, mert siyasetçiler ve mert aydınlar tarafından ancak sağlanacaktır. Böylesine bir iktidar, böylesine bir Başbakan bu ülkeye büyük bir zarar veriyor. Kürtçe ezanla ilglii ses kaydı da yok. Bu tamemen yalandır. İl Başkanı diyor ki biz ibadetin anadilde yapılmasını savunuyoruz. Yoksa Kürtçe ezan gibi bir saçmalık yok."

Haberin Devamı