Siyaset Demirtaş ve Yüksekdağ'ın seçim sonrası ilk konuşması
Paylaş
Demirtaş ve Yüksekdağ'ın seçim sonrası ilk konuşması

Seçimler sonrası HDP barajı geçti. Eş Başkanlar Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ ortak açıklama yaptı. Demirtaş, 'Muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Bütün Türkiye'ye şimdiden hayırlı olsun' dedi

Seçim barajını aşan HDP'nin Eş Genel Başkanları İstanbul'da kamera karşısına geçti. HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, bir diğer Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ'la gazetecilerin karşısına geçti. Demirtaş, 'Muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik. Bütün Türkiye'ye şimdiden hayırlı olsun. Bu zafer, solun ortak zaferidir. Meydanlarda ne söylediysek, arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. Bize emanet oy verenleri mahcup etmeyeceğiz. Bu saatten sonra artık Türkiye'de Başkanlık tartışması son bulmuştur. Türkiye, uçurumun, felaketin kıyısından dönmüştür. Söz verdiğimiz gibi, içeriden veya dışarıdan koalisyon yapmayacağız. Söz verdiğimiz gibi, AKP ile içeriden veya dışarıdan koalisyon yapmayacağız.' diye konuştu.

Haberin Devamı
startFlvPlayer_PostaV2("divFlvPlayer31671","31671","201506","31671-315131.jpg","1", "0","Demirtaş'tan seçim açıklaması!");

İşte Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın açıklamalarının satır başları

Sizleri sizler aracılığıyla sesimizin ulaştığı herkesi kutluyorum. Zorlu eşitsiz adil şartlarda gerçekleşemeyen seçim kampanyasını tamamladık. Bu seçim kampanyasının demokratik özgür ortamda gerçekleşmediğini ifade etmek istiyoruz. Devlet gücüne karşı bir partinin iktidar partisinin devletin bütün olanaklarını arkasına aldığı bir tarafa karşı bizler Türkiye'nin ezilenleri olarak barıştan ve adaletten yana olanlar olarak muhteşem bir zafer ve muazzam bir başarı elde ettik.

"KİBİRLİ DURUŞTAN YANA OLANLAR KAYBETTİ"

Bu seçimde özgürlükten, demokrasiden, barıştan yana olanlar kazanmış, baskı otoriterlik, kibirli duruştan yana olanlar ve kendini Türkiye'nin tek sahibi olarak görenler yenilmiştir. Kazananlar Türkiye'nin özgür yarınlarına inananların olmuştur. Bu seçim Türklerin, Kürtlerin, Ermenilerin, Arapların, Alevilerin, Sunnilerin, Hıristiyanların, bütün ötekileştirilmişlerin ortak zaferidir.

Bu zafer solun ortak zaferidir. Bu zafer ülkede demokratik sivil anayasa isteyenlerin, 12 Eylül Darbe Anayasası'na karşı duranların ortak zaferidir. Kürt sorununda barışçı çözümden yana olanların zaferidir.

Ve en çok da bu ülkenin kadınlarının ortak zaferidir. Bizler seçim kampanyası boyuncc meydanlarda alanlarda ne söylediysek arkasındayız. Ne söz verdiysek arkasındayız. Artık HDP gerçek bir Türkiye partisidir. HDP Türkiye'dir, Türkiye HDP'dir.

Seçimin en önemli sonuçlarından birisi de AKP 'Kürt sorunu yoktur, çözüm süreci yoktur' diyerek Doğu ve Güneydoğu'da sıfırlanmıştır.

"BİZE EMANET OY VERENLERİ MAHÇUP ETMEYECEĞİZ"

Bize hangi gerekçeyle oy vermiş olurlarsa olsunlar, bize emaneten oy verenleri de mahçup etmeyeceğiz. Emaneten bizde duranları gönülden HDP'li yapmak için daha çok çalışacağız.

Bu muazzam zaferin ortaya çıkmasında kolektif akıl var, bir üst akıl değil, uluslar arası çirkef akıl değil halkın ortak aklı var. HDP bundan sonra Türkiye halkarının aleyhinde olan hiç bir projede olmadığı gibi bundan sonra da olmayacaktır.

HDP'yi oluşturan bütün bileşenlere teşekkür ediyorum.

Bizimle itifak kurmayan ama destek veren herkese teşekkür ediyorum.

BAŞKANLIK TARTIŞMASI SON BULMUŞTUR.

ÖCALAN'A TEŞEKKÜR

Bizler çözüm sürecini yürütürken elbette İmralı'da yürüyen süreci de hep destekledik. Sayın Öcalan ortak vatan vurgusuyla bu çözümün temel aktörü oldu. Kendisine özel olarak teşekkür ediyoruz. Barış konusunda kendisinin kararlı duruşu çok önemlidir. Kalıcı barış için kendisi bugüne kadar oynadığı rolü ve sorumluluğu oynamaya devam edecektir.

Kampanyamıza mali destek veren kim varsa hepsine sonsuz teşekkür ediyoruz. Özgür basın emekçilerine ayrıca teşekkül ediyoruz. Sosyal medya ekibimize teşekkür ediyorum. Ondan Sonra Oy Ve Ötesi'ne teşekkür ediyoruz.

550 adayımız vardı. Özellikle adaylarımızın zor koşullardaki bu çalışma sürecinden ötürü kendilerine teşekkür ediyorum. Meclis'te hepimizi zorlu bir görev bekliyor.

DTK ve Özgür Kadın çalışanlarına, Avrupa, Amerika, Kanada başta olmak üzere bütün halkımıza ve kadrolarımıza teşekkür ediyorum.

Bu zafer sadece DHP'nin değil bütün Türkiye'nin zaferidir. HDP'nin önümüzdeki hedefi artık tek başına iktidara yürümek olacaktır. Tekçi IŞİD anlayışı ve onun insanlığa verdiği zarar ne kadar kötüyse bugün de HDP saflarında bir direniş yapılıyor.

HDP'nin güneşi artık hepimize yeter ampule gerek kalmadığını ispat etmiştir.

Söz vermiştik, içeriden ve dışarından AKP ile bir koalisyon yapmayacağız. İçeriden dışarıya mücadelemiz devam edecek.

FİGEN YÜKSEKDAĞ'IN KONUŞMASI

Sizi sevgiyle saygıyla büyük bir heyecanla kucaklıyorum. Her yerde bütün Türkiye çok büyük bir heyecanla bu seçim sonuçlarını karşılıyor. Çok sevinçli bir buluşma, çok sevinçli bir kucaklaşma. Bütün Türkiye'ye HDP'nin seçim zaferiyle böyle bir kucaklaşmanın zaferini ilan ettik.