Siyaset Demirtaş'tan Milli Yas tepkisi
Paylaş
Demirtaş'tan Milli Yas tepkisi

Konya'da konuşan Selahattin Demirtaş: 'Bizim yasımız değil biz yas tutmuyoruz. Kral senin kralın olabilir ama biz kralını tanımayız'

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Bu kadar öfkenin olduğu bir toplumda biz insanların birbirinden korkmadığı, kaygı duymadığı, mezhep, inanç, kimliği farklılığından dolayı nefret etmediği bir toplumu inşa edemezsek bizi Suriye’de olduğu gibi cehenneme çevirirler" dedi.

Haberin Devamı

Rixos Otel’de düzenlenen HDP Konya İl Kongresi’ne HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, HDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan ve partililer katıldı.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah bin Abdulaziz el-Suud’un vefatı sebebiyle bir günlük milli yas ilan edilmesine tepki gösteren Selahattin Demirtaş, "Elbette ki Suudi topraklarında kutsallarımız var. Fakat o kutsallar o toprakta diye altından saraylarda oturan Suudi kralı da kutsal mıdır? İsmi Suudi kralı diye biz de onu kutsal mı sayacağız? Kusura bakmayın 30 tane karısı, 60 tane çocuğu var, 20 milyar dolar serveti var. Afedersiniz tuvaleti altından olmazsa yapamıyor beyefendi. Biz de onu kutsal kabul edeceğiz.

"KRALINI TANIMAYIZ"

Allah günahlarını affetsin biz de ölmüş diye burada ulusal yas tutacakmışız. Bizim yasımız değil biz yas tutmuyoruz. Kral senin kralın olabilir ama biz kralını tanımayız. Ölünün arkasından konuşulmaz ama ulusal yas tutmak zorunda değiliz. Neye dayanarak Türkiye’de Suudi kralı öldü diye bir günlük ulusal yas ilan edildi merak ediyorum" açıklamasında bulundu.

Haberin Devamı