Siyaset Demirtaş'tan Obama'ya 'zalım' tweet'i
Paylaş
Demirtaş'tan Obama'ya 'zalım' tweet'i

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın, 'HDP'nin seçim kampanyasını Obama'nın ekibi yapıyor” iddiası sonrası ABD Başkanı Barack Obama'ya Twitter üzerinden 'çattı'!

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 'Malum partinin kampanya yönetimini sayın Obama'nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor' sözleri üzerine ABD Başkanı Barack Obama'ya 'Bak böyle bir şey varmış hiç de söylemiyorsun zalım" ifadelerinin yer aldığı tweet attı. Demirtaş'ın Obama'ya attığı bu tweet sosyal medyada geniş yer buldu.

Haberin Devamı


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda gerçekleştirilen 360 ve 24 TV ortak yayınında açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, HDP ile ilgili olarak "Malum partinin kampanya yönetimini sayın Obama'nın kampanyasını yürüten ekip yapıyor. Bu ekip İstanbul'da ileri gelenleri ile görüşme yaptılar. Malum medya grupları bir araya geldiler. Bu medya grupları ki bu medya grupları şu anda bizim terörle mücadelede yanımızda değil hep karşımızda olan ekip. Bunların kimler olduğunu herhalde açmama gerek yok. Bu ölümlerin orada olabileceğini söylüyor. Barış dediği söylenen kişi, 6-7-8 Ekim'de milleti sokağa döken kişi değil mi? Böyle bir isme nasıl uyacaksınız. O kampanyayı yürüten ekip, 'yalanı ve iftirayı sürekli kullanın' diyor. Çünkü sürekli kullanılınca daha sonra doğruya dönüşür diyor. Kampanya aklı, üst akıl bu. Bunu aynen uyguluyorlar" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu açıklamaları üzerine HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Twitter hesabından, "ABD Başkanı Barack Obama'ya 'Bak böyle bir şey varmış hiç de söylemiyorsun zalım" ifadelerinin yer aldığı tweet attı. Demirtaş'ın Obama'ya attığı bu tweet sosyal medyada geniş yer buldu.

Haberin Devamı