Demre Demre Belediye Meclisi toplandı

Demre Belediye Meclisi toplandı

Paylaş
Demre Belediye Meclisi toplandı

Demre Belediye Meclisi toplandı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - DEMRE Belediye Meclisi, 2020 yılının ilk toplantısını yaptı.

Demre Belediye Meclisi yılın ilk oturumunu Belediye Başkanı Okan Kocakaya başkanlığında yaptı. Oturuma 15 meclis üyesinden 14'ü katıldı. Oturumda konuşan Başkan Kocakaya, 2019 yılında meclisin kararların tamamına yakınını oybirliği ile aldığını söyledi. 2020 yılında da hizmet yolunda birlikte çalışacaklarını kaydeden Başkan Kocakaya, "2020 yılında en büyük çabamız belediyeye yeni gelir kaynakları yaratmak için çalışmak olacak. İller Bankası'ndan aylık 450-480 bin gelirimiz var. Yalnızca personel giderimiz 680-700 bin lira civarında. Bunu aşmak için çalışmak zorundayız" dedi.

Belediyeye geçen dönemlerde taşeron firma aracılığı ile alınan 46 personelin yasal olmayan bir biçimde işe alındığına yönelik CİMER'e şikayet olduğunu belirten Başkan Okan Kocakaya, "Bu kişilerin görevine son verilmesi istendi. Yaptığımız incelemede 17 personelin yasal olmayan biçimde alındığı tespit edildi. Biz bunların işine yasa gereği son verdik. Ardından 17 kişiyi, kış gününde ekmeğinden aşından etmemek için belediye bünyesinde kurduğumuz şirket kanalıyla yeniden işe aldık" dedi.

Başkan Kocakaya'nın değerlendirmesinin ardından gündem maddeleri görüşüldü. Zabıta hizmetlerinde çalışan personele, 2020 yılında ödenecek fazla mesai ücretinin en üst ve alt yasal limitlere göre belirlenmesi konusunda oybirliği ile belediye başkanına yetki verildi. Belediyenin 2019 yılı hesaplarının incelenmesi konusunda kurulacak denetim komisyonu üyeliklerine İYİ Parti'den Ahmet Gümrükçü, AK Parti'den Gülsüm Cengiz ve CHP'den Ali Rıza Yatkın seçildi. 2019 yılında çalıştırılan ve 2020 yılında çalıştırılacak olan personele verilecek ücret komisyondan geldiği şekliyle oy çokluğu ile kabul edildi. Geçen yıl 2500 lira alan personelin maaşı 2750 liraya, 3 bin 100 lira alan personelin maaşı 3 bin 300 liraya yükseltildi. Demre Belediyesi'ne alınması planlanan iki iş makinasının finansmanı için İller Bankası'ndan 2 milyon 500 bin lira kredi alınması konusunda başkana oybirliği ile yetki verildi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı