Demre Demre Belediye meclisi toplandı

Demre Belediye meclisi toplandı

Paylaş
Demre Belediye meclisi toplandı

Demre Belediye meclisi toplandı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediye meclisi mayıs ayı olağan toplantısını yaptı.

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın başkanlığında yapılan toplantıya, Demre Belediye Meclisi'nin 15 üyesinden 13'ü katıldı. Belediye meclis üyeleri Ali Rıza Yatkın ve Önder Özkal mazeretleri nedeniyle toplantıya katılmadı.

Toplantının açılışında Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, parti grup sözcülerine söz verdi. Millet İttifakı grupları adına İYİ Parti Grup Sözcüsü Ahmet Gümrükçü, İsrail'in arife günüden bu yana Mescid-i Aksa ve Filistin halkına yönelik yaptığı saldırıları, çocuk, kadın olmak üzere yaklaşık 200 Filistin'in katledilmesini kınayan bir bildiri okudu. AK Parti Grup Sözcüsü İbrahim Gökçe de bildiriye aynen katıldıklarını bildirdi.

Ardından kısa bir konuşma yapan Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Filistin halkına yapılan zulmü, saldırıyı nefretle kınıyoruz. Ancak artık kınama yetmiyor. Başta Birleşmiş Milletler olmak üzere, uluslararası kuruluşlar bir zulme, ölümlere, katliama bir 'dur' demeli. Koronavirüs nedeniyle 17 günlük bir kapanmadan çıktık. İlçemizde de vaka sayısı oldukça düştü. Ancak tüm ülkemizde vaka sayıları düşmeli ki normal yaşama geçelim. Bunu birlikte başarmamız gerekiyor" dedi.

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin önemli maddesi olan Demre Belediyesi'nin 2020 mali yılı idare kesin hesabı görüşülerek, komisyondan geldiği şekilde oybirliğiyle kabul edildi. Demre Belediyesi bünyesindeki 14 birim müdürlüğünün görev ve yetkilerinin güncellenmesi maddesi, oybirliğiyle komisyona gönderildi. Büyük Kum Mahallesi'nde yapılan, Demre Belediye meclisi ve Antalya Büyükşehir Belediye meclisinde kabul edilen 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı'na yapılan bir vatandaşın itirazı oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Demre Belediye Meclisi Toplantısı, Beymelek Mahallesi'nde belediyenin amme alacağına karşı haczedilen bir taşınmaz konusunda Başkan Kocakaya'nın meclise bilgi vermesiyle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı