Demre Demre Belediyesi'nde temmuz meclisi

Demre Belediyesi'nde temmuz meclisi

Paylaş
Demre Belediyesi'nde temmuz meclisi

Demre Belediyesi'nde temmuz meclisi

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı yapıldı.

Demre Belediyesi'nin temmuz ayı olağan meclis toplantısı, Başkan Okan Kocakaya'nın yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Meclise, 15 üyenin tamamı katıldı. Toplantının açılışında Belediye Başkanı Okan Kocakaya, grup sözcülerine söz verdi. İYİ Parti Grup Sözcüsü Ahmet Gümrükçü, "Başbağlar katliamında yaşamını yitirenleri bir kez daha anıyorum. Uygur Türklerine uygulanan baskıları kınıyorum" dedi.

CHP Sözcüsü Ünal Çetinkaya, "Geçen günlerde ilçemizde Karayolları Genel Müdürlüğü'nce yapılması planlanan Finike- Demre- Kaş- Kalkan Devlet Karayolu ile ilgili ÇED toplantısı yapıldı. Ancak toplantıda yapılan konuşmaların ancak yüzde ellisi kayda geçmiş. Ben Demre olarak yeni bir raporun hazırlanarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na gönderilmesini öneriyorum" diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Orhan Avcı da yol konusunda hem fikir olduklarını, bu konudaki yapılacak çalışmaya katkı sunabileceklerini belirtti.

Grup sözcülerinin ardından Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya konuştu. Başkan Kocakaya, "Demre'nin zararına olan hiçbir konuda 'evet' demeyeceğiz. Demre'nin tarihini, doğasını, toprağını hep birlikte koruyacağız. Hep birlikte yeni bir rapor hazırlayarak, ortak tavır belirlemeliyiz. Ayrıca yapmakta olduğumuz imar uygulaması ile ilgili, Antalya Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü, 4 bin 600 tapuya şerh koydu. Planlama çalışmalarımız durduruldu. Bu konuda Cumhur İttifakı meclis üyelerimizden tavır ve yardım bekliyorum" dedi.

Konuşmaların ardından gündeme geçildi. Gündemin önemli maddelerinden olan 6360 sayılı kanun kapsamında köy statüsünden mahalle statüsüne dönüşen bazı yerleşim yeri muhtarlıklarının, mevcut statülerinin 'kırsal mahalle' olarak değiştirilmesi talepleri, oybirliğiyle İmar Komisyonu'na havale edildi. Beymelek Mahallesi'nde yapımı tamamlanan Demre Yeni Sanayi Sitesi'ndeki iş yerlerinin, esnafa satılması konusunda Belediye Başkanı Okan Kocakaya'ya oybirliği ile yetki verildi. Bozdağ mevkiindeki yeni yerleşim birimlerindeki imar değişikleri oybirliğiyle kabul edildi. 2021 yılı için ek bütçe yapımı oybirliğiyle, Beymelek kıyı kenar çizgisi aktarması da oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı