Demre Demre Belediyesi'nde yılın son meclisi

Demre Belediyesi'nde yılın son meclisi

Paylaş
Demre Belediyesi'nde yılın son meclisi

Demre Belediyesi'nde yılın son meclisi

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- DEMRE Belediyesi'nin aralık ayı meclis toplantısı yapıldı.
Demre Belediyesi'nde yılın son meclis toplantısı Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın yönettiği oturumda gerçekleştirildi. Toplantıya, 15 meclis üyesinin tamamı katıldı. Toplantının açılışında bir konuşma yapan Başkan Okan Kocakaya, "22 Aralık Pazar günü Demre'nin sosyal yaşamında önemli bir yeri olan, Yörük kültürünün bir parçası Demre Deve Güreşleri yapılacak. Bu güreşlere tüm meclis üyesi arkadaşlarımızın katılmasını bekliyorum. Ayrıca geçmiş dönemdeki toplanmış bulunan belediye meclisi üyelerimizin oturum ödenekleri, toplu olarak Mehmetçik Vakfı'na bağışlamıştık. Toplam 15 bin lira Mehmetçik Vakfı'na yatırıldı" dedi. Başkan Kocakaya, vakfa yatırılan paranın makbuzunu da meclise ibra etti. Ardından gündeme geçildi.
Gündemin birinci ve ikinci maddesi olan Zümrütkaya Mezarlık Alanı ve yine Zümrütkaya Mahallesi 112 parsel ve çevresini kapsayan 1/1000 ölçekli imar planı değişiklikleri oybirliğiyle kabul edildi. 2020 yılında belediye meclis toplantılarının her ayın ilk çarşamba günü yapılması, ağustos ayında belediye meclisinin tatil yapması oybirliğiyle kabul edildi. Belediye Mali Hizmetler Müdürlüğü'nün 2019 yılında 2 milyon liralık ek bütçe isteği oybirliğiyle kabul edildi. 2020 yılında belediye bünyesinde çalıştırılacak olan sözleşmeli personel ve tam zamanlı personelle ilgili ödenek tespiti oybirliğiyle komisyona havale edildi.
Demre Stadı'nın kullanım hakkının 5 yıl süre ile Demre Belediyesi'ne tahsisi oybirliğiyle kabul edildi. Bozdağ'da 775 sayılı Gecekondu Yasası kapsamında kalıp, içinde evi bulunan üç vatandaşa belediyeye ait arsaların metrekaresinin 190 liradan satılmasına oybirliğiyle karar verildi. Demre Belediye Meclisi dilek ve temennilerin ardından sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı