Demre Demre plajlarında bayram yoğunluğu

Demre plajlarında bayram yoğunluğu

Paylaş
Demre plajlarında bayram yoğunluğu

Demre plajlarında bayram yoğunluğu

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Kurban Bayramı dolayısıyla yoğunluk yaşanıyor. İlçenin uçsuz bucaksız plajları tatilcilerle doldu.
Demre plajları turist akınına uğradı. Birlerce yerli ve yabancı turist Demre'nin plajlarını doldurdu. Bazı plajlarda adım atacak yer kalmadı. Girişin ve duşların ücretsiz olduğu 10 kilometre uzunluğundaki sahillerde yoğunluk oluştu. Çayağzı, Sülüklü, Taşdibi, Kömürlük ve Beymelek plajlarına bayram tatili süresince tatilciler akın etti. Özellikle doğal bir liman olan Taşdibi Plajı'nda adım atacak yer kalmadı. Kaş ilçesinde tatil yapan ve yerleşik yaşayanların birçoğu da denize girmek için Demre'yi tercih etti. Demre'deki sahiller, orman kıyıları, kamp alanları, zeytinlikler çadır kente dönüştü. Ancak çadır kuran bazı vatandaşların çöplerini rastgele atması, bırakıp gitmesi gözlerden kaçmadı.
Demre'deki irili ufaklı konaklama tesisleri, apartlar, pansiyonlar yüzde 100 doluluk oranına ulaştı. Çayağzı Limanı, Üçağız Mahallesi Limanı'ndan tur yapan tekneler, gün boyu yerli ve yabancı turistleri dünya cenneti Kekova'ya taşımaya devam etti.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre'miz turizmde bir marka olma yolunda hızla ilerliyor. Son yılların en büyük turizm hareketliliğini yaşıyoruz. Olağanüstü bir ilgi var. Belediyemizin sosyal tesisleri de dolup taşıyor. Türkiye'nin 81 ilinden ve yurt dışından gelen konuklarımız var. Konuklarımızdan tek isteğimiz, Demre'nin denizini, doğasını korumaları. Ekiplerimiz aralıksız çalışıyor. Lütfen çöplerimizi rastgele atmayalım. Her yerde en fazla 20 metre uzağınızda çöp kutuları var. Lütfen çöplerinizi buraya atın. Demre hepimizin. Korumak da hepimizin görevi olmalı" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı