Demre Demre'de Ahilik Haftası kutlandı

Demre'de Ahilik Haftası kutlandı

Paylaş
Demre'de Ahilik Haftası kutlandı

Demre'de Ahilik Haftası kutlandı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde bu yıl 34'üncüsü düzenlenen Ahilik Haftası kutlandı.

34. Ahilik Haftası etkinlikleri kapsamında Demre Mesleki Eğitim Merkezi'nde kutlama töreni yapıldı. Demre Kaymakamı Onur Şatıroğu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Emniyet Müdürü Fuat Polat, Demre Müftüsü Kemal Akpınar, Belediye Meclisi Üyesi Gülsüm Cengiz, Milli Eğitim Şube Müdürleri Habib İnaslan, Nevzat Yakupoğlu, Demre Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Diker, İyi Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, okul müdürleri, mesleki eğitim merkezi öğrencileri ve esnaf katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende ahilik ile ilgili şiirler okundu. Demre Mesleki Eğitim Merkezi'nden yetişen Samet Demirel, esnaflıkla ahilik ilişkisini anlatan konuşma yaptı. Demre'nin en eski esnaflarından Kenan Sarhan, iyi esnaf olabilmenin özelliklerini anlattı.

Törende Demre Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Fatma Diker, "Ahilik, yüzyıllardır bu topraklarda kardeşliğin, dayanışmanın, yardımlaşmanın sürdürülmesine katkı sunan bir yaşam biçimidir. Adaletin, dayanışmanın temelidir. Esnafı ayakta tutan bir düştür, bir yaşam biçimidir. Esnaflar bu toplumun omurgasıdır. Ahilik, yüzyıllardır bu topraklarda esnaflar arasında dayanışmayı, hoşgörüyü, saygıyı, sevgiyi sağlayan bir çatıdır. Bu çatıyı bu topraklarda kuran, yaşatılmasını sağlayan Ahi Evran'dır. Mesleki Eğitim Merkezleri olarak Ahi Evran'ın ortaya koyduğu bu güzelliği, bu güzel ahlakı, kardeşliği yaşatmaya, onun yolunda giden Ahi Evran torunları yetiştirmeye çalışıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı