Demre Demre'de İlköğretim Haftası kutlandı

Demre'de İlköğretim Haftası kutlandı

Paylaş
Demre'de İlköğretim Haftası kutlandı

Demre'de İlköğretim Haftası kutlandı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen törenle İlköğretim Haftası kutlandı.
Demre'deki İlköğretim Haftası kutlamaları İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun'un Atatürk Anıtı'na çelenk koyması ile başladı. Kutlamalara Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda düzenlenen etkinlikle devam edildi. Törene Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Cumhuriyet Başsavcısı Güray Yıldız, Jandarma Komutanı Teğmen Emre Tırpancı, Baro Temsilcisi Burak Gümüş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Koparıcı, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, daire amirleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
'Gülümse harika bir yıl başlıyor' sloganıyla düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Yunus Emre İlkokulu tarafından düzenlenen tören, öğrencilerin İlköğretim Haftası ile ilgili okuduğu şiirlerle devam etti. Ardından Yunus Emre İlkokulu halk oyunları ekibi Türkiye'nin çeşitli yörelerinden halk oyunları gösterisi sundu. Ekip ayakta alkışlandı. Toprak Yücel, Ece Atılgan adlı iki ilkokul öğrencisinin kemanları eşliğinde okul korosu bir konser verdi. Tören öğrencilerin okuduğu türkülerle sona erdi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, "Eğitim aklı geliştiren, bilgilerle zenginleştiren eğitim yuvası okuldur. Okullar bizleri yaşama hazırlayan, ülkelerin kalkınmasındaki en önemli ögelerdir. Biz öğretmenler, öğrencilerimiz, şefkatle geleceğe hazırlayan bireyleriz. Onlara sevgi, saygı ile dokunuruz. Eğitimde velilerimizin katkıları çok önemlidir. Eğitim, öğretmen, öğrenci ve veli işbirliğiyle başarıya ulaşır. Bu nedenle velilerimiz olamazsa olmazlarımızdır. Öğretmenler olarak bu ülkenin bizden beklentileri çok yüksektir. Bunu karşılamak için özveri içinde çalışmamız gerekir" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı