Demre Demre'de Öğretmenler Günü kutlandı

Demre'de Öğretmenler Günü kutlandı

Paylaş
Demre'de Öğretmenler Günü kutlandı

Demre'de Öğretmenler Günü kutlandı

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Öğretmenler Günü kutlandı. Kaymakam Onur Şatıroğlu, programdaki ödül dağıtımı sırasında kendisinin vermesi gereken birincilik ödüllerini emekli öğretmenlere verdirerek jest yaptı.

Demre'de 24 Kasım Öğretmenler Günü bir gün gecikmeli kutlandı. 24 Kasım'ın ara tatilin son gününde denk gelmesi nedeniyle kutlama, bir gün gecikmeli yapıldı. Demre Belediyesi Kültür Salonu'nda yapılan kutlamaya, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya, Kaş Jandarma Komutanı ve Demre Jandarma Komutan vekili Yüzbaşı Kenan Dallı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Gümrükçü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, daire amirleri, emekli öğretmenler ve ilçede görev yapan öğretmenler katıldı.

Tören saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın hep birlikte okunmasıyla başladı. Törende 'Öğretmen ve Başöğretmen Atatürk' konulu şiir yarışmasında birinci olan Atatürk Ortaokulu öğrencisi Tarık Kocagöz ve Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencisi Sabahat Akkaya şiirlerini okudu. Törende 'Öğretmen ve Başöğretmen Atatürk' konulu resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Bu yıl göreve başlayan en genç öğretmen olarak Ayşegül Soral bir konuşma yaptı. Emekli öğretmenler adına da emekli öğretmen Ahmet Acar, Köy Enstitüleri ve Öğretmen Okulları'ndaki eğitim sisteminden kesitler sunan bir konuşma yaptı.

Konuşmaların ardından öğretmenler arasında düzenlenen voleybol ve futsal turnuvasında şampiyon olan Çevreli İlk ve Ortaokulu öğretmenlerine, masa tenisi turnuvasında şampiyon olan Ufuk Akın, satranç turnuvasında şampiyon olan Muhammet Ali Yunusoğlu ve ilk üç dereceye giren takımlara ve sporculara kupa ve madalyaları protokol üyeleri tarafından yapıldı. Şampiyonların ve birincilerin kupasını vermesi için sahneye davet edilen Kaymakam Onur Şatıroğlu, salonda bulunan emekli öğretmenleri sahneye davet etti. Kaymakam Şatıroğlu, kupa ve madalyaları kendisi vermeyerek, emekli öğretmenlere verdirdi.

Kaymakam Onur Şatıroğlu, "Ben memur çocuğuyum. Çocukluğum Anadolu'nun birçok yerinde geçti. İnsan yaşamındaki en önemli meslek öğretmenliktir. Yaşamına öğretmen girmeyen insan yoktur. Birçok anılarımızda öğretmenler yer alır. Hepimizin mimarı öğretmenlerdir. Sorunlarınız var. Eğitimde sorunlar var. Ama tüm bunlara rağmen, özverili çalışmalarınız için hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizi saygıyla selamlıyorum" dedi.

Ardından Demre'de görev yapan öğretmenler, Demre Belediyesi'nin verdiği, Kaymakam Onur Şatıroğlu, Belediye Başkanı Okan Kocakaya'nın katıldığı bir akşam yemeğinde bir araya geldi. Müzik öğretmeni Öznur Özaslan'ın söylediği parçalarla eğlenen öğretmenler, oyun havaları eşliğinde oynadı. Öğretmenlerin neşesine Belediye Başkanı Okan Kocakaya da ortak oldu, öğretmenlerle birlikte oynadı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı