Demre Demre'deki şifalı sular temizleniyor

Demre'deki şifalı sular temizleniyor

Paylaş
Demre'deki şifalı sular temizleniyor

Demre'deki şifalı sular temizleniyor

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde bulunan şifalı ve soğuk su kaynakları, havuzları ve akış kanalları Demre Belediyesi tarafından temizleniyor.
Demre'de bulunan, Türkiye'nin şifalı su kataloğunda yer alan şifalı ve soğuk sularda temizlik çalışması başlatıldı. Demre'nin Kekova'ya açılan penceresi olan Çayağzı Limanı yolunun sağında ve solunda yer alan şifalı sularda, Demre Belediyesi tarafından temizlik çalışması yapıldı. Demreliler arasında 'Kokarsu' olarak adlandırılan ana soğuk ve şifalı su kaynağının kanalındaki miller iş makineleriyle alınarak, kamyonlarla başka alanlara taşındı. Kokarsu'da bulunan ana büyük havuz bir kenarından açıldı. Havuza iş makinesi indirilerek, havuz içinde yıllardır biriken mil, çakıl ve pislikler temizlendi.
Çayağzı Yolu'nun solunda bulunan Demreliler arasında 'Burguç' olarak adlandırılan ve mide hasatlıklarına iyi geldiği için açken içilen su kaynağının önündeki havuz temizlendi ve derinleştirildi. Suyun aktığı yaklaşık bir kilometre uzunluğundaki kanaldaki miller, taşlar ve pislikler kepçe ile temizlendi. Çıkan atıklar bölgeden taşındı. Suyun akış yatağında bulunan ikinci havuz derinleştirildi. İki şifalı su kaynağı da yaz mevsimine hazır hale getirildi.
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "İki şifalı su kaynağı da yazın sıcak günlerinde Demreliler ve Demre'ye gelen yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret ediliyor. Şifa ve serinlik kaynağı. Bu sulara girenler uzun süre sıcaklığı hissetmiyor. İki su kaynağını ve akış kanallarını temizledik. Doğal havuzların tabanına ince çakıl dökeceğiz. Vatandaşlarımızın çamura batmasının önüne geçeceğiz. Bir hafta içinde iki şifalı su kaynağımız tam anlamıyla vatandaşlarımızın hizmetine hazır olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı