Demre Demreli çocuklar festivalde coştu

Demreli çocuklar festivalde coştu

Paylaş
Demreli çocuklar festivalde coştu

Demreli çocuklar festivalde coştu

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA) - ANTALYA'nın Demre ilçesinde düzenlenen 23 Nisan Çocuk Festivali'nde çocuklar bayram coşkusu yaşadı.

Demre Hacımusaoğlu Anaokulu tarafından 23 Nisan Çocuk Festivali düzenlendi. Noel Baba Meydanı'ndaki festivale İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Coşkun, AK Parti İlçe Başkanı Ünal Arıkan, CHP İlçe Başkanı Mustafa Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Şahin, Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ünal Çetinkaya, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve velilerin de aralarında bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Festival, Antalya'dan gelen bandonun çaldığı İzmir Marşı, Gençlik Marşı ve Atatürk Marşı eşliğinde, kortej yürüyüşüyle başladı. Yürüyüşe katılan minikler, palyaçolar eşliğinde renkli görüntüler oluşturdu. Veliler marşlara alkışlarla eşlik etti. Ardından öğrencilerin hazırladığı dans gösterilerine geçildi. Her sınıf, değişik dans gösterileri yaptı. Miniklerin oluşturduğu folklor ekipleri, halk oyunları gösterileri sundu. Animasyon grupları, boyama, resim yapma gibi etkinlikler düzenledi. Atatürk tişörtü giyen minikler, alanda dolaşarak renkli görüntüler oluşturdu. Bir yandan da miniklerin annelerinin yaptığı köfte, sarma, aşure ve muhacir böreği satılarak okula gelir sağlandı. Yaklaşık 3 saat süren ve tüm etkinliklerin ücretsiz olduğu festivalde binlerce Demreli minik öğrenci gönlünce eğlendi.

Hacımusaoğlu Anaokulu Müdürü Aysel Özkan, "Düzenlediğimiz festivalle çocuklarımıza Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın 99. yılını bayram tadında yaşatmak istedik. Bu coşkuya tüm Demreli çocuklarımız ortak olsun, bu coşkuyu, sevinci, farklılığı yaşasınlar istedik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı