Demre Demreliler kan verdi

Demreliler kan verdi

Paylaş
Demreliler kan verdi

Demreliler kan verdi

Ahmet ACAR/DEMRE, (DHA)- ANTALYA'nın Demre ilçesinde Kızılay'ın düzenlediği kampanya kapsamında 4 günde 478 ünite kan bağışı toplandı.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Kan Merkezi Bölge Kan Merkezi'ne bağlı Kızılay Antalya Kan Merkezi, Demre'de 4 gün süren kan bağış kampanyası düzenledi. Dr. Afet Alizade Açıl başkanlığındaki 5 kişilik Kızılay ekibi, kan bağış otobüsüyle Demre'ye geldi. Ekip, ilçe merkezindeki Eynihal Parkı'nda kan bağışı topladı. Demre'de birinci gün 101 ünite, ikinci gün 108 ünite, üçüncü gün 136 ünite, dördüncü gün 133 olmak üzere 4 günde toplam 478 ünite kan bağışı toplandı.

Dr. Afet Alizade Açıl, "Demreliler kan bağışı konusunda son derece duyarlı. Çalışmanın yoğun olduğu 4 günde yapılan ünite 478 kan bağışı bunun en güzel kanıtı. Şahane bir kan bağış kampanyası yaptık. Kocaman yürekli, duyarlı Demrelilere kurum olarak teşekkür ediyoruz. Yapacağınız bir ünite kan bağışı yeri geldiği zaman size veya bir yakınınıza can olarak geri dönebilir. Bir ünite kan bir can demektir. Bu nedenle kan bağışı konusunda vatandaşlarımız duyarlı olmalı. 18- 65 yaş aralığında sağlıklı olan kadınlarımız dört ayda bir, erkeklerimiz üç ayda bir kan bağışı yapabilir. Kan bağışı yapmak, sağlıklı olmanız katkı sağlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı