Gündem Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anılıyor

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anılıyor

Paylaş
Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan anılıyor

68 kuşağının gençlik liderleri Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 45'inci yıldönümünde anılıyor

12 Mart döneminde yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince çarptırıldıkları idam cezası sonucu 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde infaz edilen 68 kuşağının gençlik liderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan için Bursa'da günün ilk ışıklarında anma töreni yapıldı.



'Üç Fidan Parkı'nda konuşan 68’liler Platformu Sözcüsü Betül Kuyucu, yaptığı konuşmada ''Ölümlerinin 45'nci yılında 68 gençliğinin 3 önemli önderini anmak için idamlarının gerçekleştirildiği saatte anıtlarının başında saygılarımızı iletmek için toplandık, onlar bağımsızlıktan, özgürlükten ve eşitlikten yanaydı, biz onları burada anarken onların fikirlerinin de hala yaşadığını göstermek üzere burada bulunuyoruz'' dedi.

İZMİR'DE DE ANILDI


Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan, Buca’daki Üç Fidan Anıtı önünde de anıldı. Saat 03.30’da Buca Tenis Kulübü önünde toplanan yüzlerce İzmirli, üstlerine ’Unutmadık’ yazılı tişörtler giyip Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın ışığını simgeleyen meşalelerle Betontaş’taki Üç Fidan Anıtı’na sessizce yürüdü.

Anma töreninde Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının mücadelelerini anlatan video gösterimi yapıldı. CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, "Bu mücadele bitmedi, bitmeyecek. Bunu bitirmeye de kimsenin gücü yetmeyecek. Bu mirasa layık olmak için mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.


KILIÇDAROĞLU: EN BÜYÜK MİRASTIR


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan’ın idamlarının 45’inci yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’dan yayımladığı anma mesajında, "Onların tek suçu eşitlik ve adalet peşinde koşmaktı. Deniz, Hüseyin ve Yusuf’un cesareti tüm yurtsever gençlerimize en büyük mirastır" dedi.