Gündem Deniz Gezmiş'in ağabeyinden Demirel yorumu

Deniz Gezmiş'in ağabeyinden Demirel yorumu

Paylaş
Deniz Gezmiş'in ağabeyinden Demirel yorumu

Deniz Gezmiş'in ağabeyi: Ölünün arkasından konuşmak bizim açımızdan iyi birşey değildir ama bize yapılanı da unutmamız mümkün değildir

Türkiye'nin 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in tedavi gördüğü Ankara Güven Hastanesi'nde ölmesinin ardından idamında önemli rol oynadığı Deniz Gezmiş'in ağabeyi Bora Gezmiş, "Bize yapılanı da unutmamız mümkün değildir" diye konuştu.

Haberin Devamı

soL'a konuşan Gezmiş, Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Arslan'ın idamlarında rol oynayan ve bu sabah saatlerinde ölen Demirel için "Ölünün arkasından konuşmak bizim açımızdan iyi birşey değildir ama bize yapılanı da unutmamız mümkün değildir. Bugün ne kadar överlerse övsünler o üç gencin öldürülmesindeki rolünü gizleyemezler, günahını temizleyemezler. Hayırla yadedemiyorum. Biz sağken de söyleyeceğimizi söyledik zaten." dedi.

ALTAN ÖYMEN İDAM OYLMASINI ANLATMIŞTI

Dönemin tanıklarından Gazeteci Altan Öymen, Denizlerin idamının oylandığı Meclis oturumunda Demirel’in tutumunu şu ifadelerle anlatıyor: “Demirel, Mobilya Yolsuzluğu’ndan yargılanan yeğeni Yahya Demirel’le ilgili olarak ‘25 yaşında çocukla uğraşıyorlar’ diyor. 6 Mayıs 1972’de idam edilen Deniz, Yusuf, Hüseyin’in idam kararları oylanıyordu. Süleyman Bey AP Grubu’nun en önünde oturuyordu. Elini 'idama evet' için kaldırdığında arkasına dönüp baktı, herkesin kaldırıp kaldırmadığını kontrol ediyordu. Sonra vakur bir ifadeyle önüne döndü. İdamlar kabul edilmişti. Deniz ve Yusuf da 25 yaşındaydı. Hüseyin ise 23’ündeydi...”

Haberin Devamı