Gündem Deniz Harp Okulu Komutanı istifa etti

Deniz Harp Okulu Komutanı istifa etti

Paylaş
Deniz Harp Okulu Komutanı istifa etti

Balyoz soruşturması kapsamında ismi geçen ve terfi edemeyen Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk istifa etti

Balyoz soruşturmasında ifade veren subaylar arasında adı geçen Deniz Harp Okulu Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk, terfi ettirilmemesine tepki olarak istifa etti.

Haberin Devamı

Yüksek Askeri Şûra’da (YAŞ) Balyoz soruşturması nedeniyle terfi alamayan ancak bir başka göreve tayin edilen İstanbul Tuzla’daki Deniz Harp Okulu’nun Komutanı Tuğamiral Türker Ertürk istifa etti.

Deniz Kuvvetleri’ndeki bu şok istifa önceki gün gerçekleşti. Dört yıldan beri tuğamirallik rütbesinde olan ve terfi bekleyen Tuğamiral Ertürk, Balyoz planı iddiaları soruşturması kapsamında ifade veren askerler arasında bulunuyordu. Tuğamiral Ertürk, kriz ortamında geçen bu yılki YAŞ’ta, Balyoz Darbe Planı soruşturması nedeniyle terfi alamayanlar arasında yer aldı ve bir başka göreve tayin edildi. Ertürk’ün yeni görev yeri Akdeniz Bölge Komutanlığı oldu. Tuğamiral Ertürk, önceki gün yapılan Deniz Harp Okulu’ndaki devir teslim törenindeki konuşmasında kendilerine haksızlık yapıldığını savundu.

Haberin Devamı

Ertürk, Balyoz darbe planı kapsamında geçen Mayıs ayında ifade vermişti. Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Eşref Uğur Yiğit de, YAŞ’ın ilk günü yaptığı konuşmada özellikle Deniz Kuvvetleri personeline yönelik haksız tutum ve iddialardan şikâyetçi olmuştu.

TÜRKER ERTÜRK KİMDİR?

1957 yılında Trabzon’da doğan Tuğamiral ERTÜRK, Deniz Lisesi ve Deniz Harp Okulu eğitimlerini tamamlayarak 1979 yılında Donanmaya katıldı. Donanmada 15 yıl süre ile muhtelif gemilerde Branş Subaylığı, Bölüm Amirliği, II. Komutanlık ve Komutanlık görevlerini yapmış olup en son 1996–1998 tarihleri arasında TCG ALÇITEPE Komutanlığını yaptı. Tuğamiral Türker Ertürk 1979 yılında muhabere görev öncesi, 1983 yılında Denizaltı Savunma Harbi ve 1988 yılında Harekat İhtisas Kurslarını görmüş bilahare

1990 yılında Deniz Harp Akademisi, 1992 yılında Silahlı Kuvvetler Akademisi ve 1999 yılında Roma’da Nato Savunma Koleji eğitimlerini tamamladı.

1992-1994 yılları arasında Dz.K.K.lığı Harekat Milli Plan Subayı, 1998-1999 yılları arasında Donanma Komutanlığı Tatbikat ve Eğitim Kısım Amirliği, 1999-2000 yılları arasında Yıldızlar Suüstü Eğitim Merkezi Komutanlığında Taktik Geliştirme Grup Başkanlığı, 2000-2003 yılları arasında Londra Silahlı Kuvvetler ve Deniz Askeri Ataşeliği, 2003-2004 yılları arasında Eğitim Filotillası Komodorluğu, 2004-2005 yılları arasında Deniz Harp Okulu Öğrenci Alay Komutanlığı, 2005-2006 yılları arasında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Komuta Kontrol Daire Başkanlığı görevlerini yapan Tuğamiral Türker ERTÜRK 30 Ağustos 2006’da Tuğamiral rütbesine terfi ederek Karadeniz Bölge Komutanlığı’na atanmış ve bu görevi 2 yıl süreyle sürdürmüştür.

Haberin Devamı

Deniz Harp Okulu Komutanlığı’na atanan Tuğamiral Türker ERTÜRK 11 Ağustos 2008 tarihinden itibaren bu görevini sürdürmekte olup, evli ve iki çocuk babasıdır.