Gündem Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş (erbaş) alımı başvuruları nasıl yapılır?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş (erbaş) alımı başvuruları nasıl yapılır?

Paylaş
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş (erbaş) alımı başvuruları nasıl yapılır?

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na sözleşmeli uzman çavuş alınacak. Son başvuru tarihi 2 Ağustos olarak belirtilirken adaylar şimdi başvuruların şartlarını ve nasıl yapılacağını öğrenmeye çalışıyor. İşte detaylar...

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) Personel Temin Dairesi Başkanlığı bugün bir duyuru geçerek Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na sözleşmeli uzman çavuş alınacağını belirtti. Başkanlık, şartları ve istenilen belgeleri adaylarla paylaştı. Şimdi adaylar "Deniz Kuvvetleri Komutanlığı uzman çavuş (erbaş) alımı başvuruları nasıl yapılır?" sorusuna cevap arıyor.

Haberin Devamı

Başvuru Nasıl ve Ne Zaman Yapılır?

Adaylar başvurularını https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden çevrimiçi (online) olarak yapacaktır. Halen silahaltında olan adaylar çevrimiçi başvurularını yaptıktan sonra, kıt’a özlük dosyalarının muhafaza edildiği ilk amirine (nitelik belgelerinin hazırlanması için) müracaat edeceklerdir.

Adaylar eğitim ve mesleklerine göre en çok beş tercih yapacaktır. Tercihlerindeki kontenjana girememeleri ve istekli olmaları halinde ve idarenin ihtiyaçları doğrultusunda Genel Tercih seçeneğini işaretleyebileceklerdir. (Genel tercihe uygulama sınavları olan sınıflar ile Deniz Piyade, Kurbağa Adam branşları dahil değildir)

Adayların çevrimiçi (online) başvuru ekranını doldurmalarını müteakip adayların başvuruları T.C.Kimlik numaraları ile başvuru merkezinde kayıt altına alınacaktır.

Haberin Devamı

Başvurusu kabul edilen adaylara, faaliyet takviminde belirtilen tarihte internet üzerinden seçim aşamalarına katılmaları için çağrı yapılacaktır. Adayın internet üzerinden başvuru durumunu takip ederek yapacağı işlemleri öğrenmesi kendi sorumluluğundadır.

Adaylara gerekli görüldüğü takdirde telefon veya kısa mesaj (SMS) ile bilgilendirme yapılabileceğinden, adayların kendilerinin ya da kendilerine ulaşabilecek yakınlarının cep telefonlarını başvuru esnasında doğru ve eksiksiz beyan etmeleri faydalarına olacaktır.

Halen askerlik görevini yapmakta iken başvuran adayların seçim aşamasına çağrılması durumunda;

Birlik Komutanlıkları ve Kurum Amirliklerince düzenlenen örneği uzman erbaş yönetmeliğine uygun olarak doldurulmuş nitelik belgesini, başvuru dilekçesini, haklarında adli veya askeri mahkemelerde (disiplin kurulu dahil) işlemi olanlara ait ilgili belgeleri, varsa RDM sürecine ait tespitler ile arşiv araştırması sonucu da seçim aşamalarına gelirken kapalı ve mühürlü zarf içerisinde getirilecektir. Bu zarf hiçbir şekilde adaylar tarafından açılmayacak olup, kapalı ve mühürlü bir şekilde Per.Tem.D.Bşk.lığına teslim edilecek,

Adayların nüfus cüzdanı ve askeri kimlik belgeleri ile sınava katılacak,

Haberin Devamı

Sınavlar ve sağlık raporu işlemleri süresince MY52-13 TSK Er ve Erbaş Yönergesi’ne göre diğer izinler kapsamında (sınav belgelerini ibraz etmeleri halinde kanuni izinlerine mahsuben) izin verilecek,

Sınav tarihleri dağıtım iznine denk gelen adaylar için nitelik belgesi acemi eğitimi gördükleri Eğitim Birlik Komutanlığı tarafından doldurulacaktır.

NOT : Nitelik Belgesi 80 puanın altında not verilmiş olan adaylara notu tebliğ edilerek tebliğ belgesi şahsi dosyasına konulacak, bu adaylar sınavlara katılamayacaktır. Ayrıca adaya ait başvuruyla ilgili herhangi bir belge, resmî evrak kanalı ile gönderilmeyecektir.

Başvurunuz Hangi Durumlarda Geçersiz Sayılır?

İnternet üzerinden yapılacak başvurulara istinaden adaylar sınavlara planlanacak, adayların asıl başvuru işlemleri ise seçim aşaması işlemleri için MSB Per.Tem.D.Bşk.lığına (Cebeci/ANKARA) veya daha sonradan duyurulacak sınav merkezine geldiklerinde başvuru evrakları kontrol edilerek yapılacak,

Başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşılan veya evraklarının eksik/yanlış olduğu tespit edilen adayların başvuruları geçersiz sayılacaktır.

Haberin Devamı