Türkiye (Son Dakika) Deniz ortasında kalan 71 kaçağa yardım eli

Deniz ortasında kalan 71 kaçağa yardım eli

Paylaş
Deniz ortasında kalan 71 kaçağa yardım eli

Balıkesir'in Ayvalık İlçesi'nde, yurt dışına kaçmak isterken şiddetli yağmur nedeniyle denizin ortasında kalan iki zodyak botta bulunan 71 kaçak, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı

Ayvalık Sahili’nden 2 zodyak botla Yunanistan’ın Midilli Adası’na geçmek isteyen aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu Afganistan, Pakistan, Burma ve Filistin uyruklu 71 kaçak, yola çıktı.

Devriye görevinde olan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı ekipler, sabah saat 08.00 sıralarında, uluslararası karasularının sınır noktasında, aralarında 10 çocuk ve 6’sı kadın 29 kaçak göçmeni bir zotyak botta fark etti. Maden Adası açıklarında şiddetli sağanak yağmur nedeniyle mahsur kalan kaçakların yanına yaklaşan ekipler, 42 kişilik bir grubun daha olduğunu öğrenince çalışma başlattı.

Saat 15.00 sıralarında içinde 42 kaçak göçmenin bulunduğu ikinci zodyak bota da ulaşıldı. Diğer gruptakiler gibi karaya çıkartılan bu gruptaki kaçaklar da sağlık kontrolü için jandarma ekiplerince Ayvalık Devlet Hastanesi’ne götürüldü. Burada yapılan sağlık kontrollerinin ardından 71 kaçak Ayvalık Emniyet Müdürlüğü’ne teslim edildi. Kaçakların emniyetteki işlemlerinin ardından sınır dışı edilecekleri öğrenildi.

DHA

Haberin Devamı