Ekonomi 'Deniz tutması'nı bitirecek katamaran

'Deniz tutması'nı bitirecek katamaran

Paylaş
'Deniz tutması'nı bitirecek katamaran

Antalya'da Manavgat Çobanyıldızı Yat ve Tekne Üretim Tesisi'nde yapımı süren, Alman gemi tasarım mühendisi İvan Klaus tarafından tasarlanan ve 'deniz tutması' yaşatmayan katamaranın deneme sürüşü yapıldı

Denizde yol alırken sallanmayacak şekilde tasarlanan ve yapımı halen devam eden katamaranın deneme sürüşü, Manavgat Çobanyıldızı Yat ve Tekne Üretim Tesisi sahibi Ramazan Taş ve tasarım mühendisi İvan Klaus tarafından yapıldı. Manavgat Irmağı’ndan geçerek Boğaz Mevkii’nde denize giren katamaranın ilk sürüşü başarıyla tamamlandı.

Test sürüşünün ardından bilgi veren Ramazan Taş, katamaranın tabanının bilye üzerine kurulduğu için sallanmadığını belirtti. Katamaranın bu özelliği sayesinde pek çok kişinin kâbusu olan ’deniz tutması’ sorununu ortadan kaldıracağını anlatan Taş, "Test sürüşünü başarıyla yaptık. 150 beygir güçündeki katamaran, 20 deniz mili hızına çıktı. Yapımı henüz devam ediyor. Tamamlandığında 4 bin yıllık denizcilik tarihinde bir ilk yaşanacak" dedi. Taş, yaklaşık 600 bin Euro’ya mal olacak katamaranın 2 ay sonra tamamlanacağını ve Hırvatistan’a gönderileceğini söyledi.

Tasarımını ve projesini hazırladığı katamaranın patentini aldığını belirten tasarım mühendisi İvan Klaus ise gemi ve tekne yapımında önemli projelere atılan Manavgat’ın bu tasarımdan sonra çok daha fazla tekne, yat ve kataraman siparişi alacağını söyledi.

Kamil ATALAY/MANAVGAT (Antalya), (DHA)

Haberin Devamı