Ekonomi Denizbank’tan satış açıklaması

Denizbank’tan satış açıklaması

Paylaş
Denizbank’tan satış açıklaması

Denizbank’ın satışına ilişkin olarak yeni sözleşme imzalandı ve fiyatı 15.48 milyar lira olarak belirlendi

Sberbank sahibi olduğu Denizbank’ı geçtiğimiz yıldan bu yana satmak için Birleşik Arap Emirlikleri Bankası olan Emirates NBD ile pazarlık masasında bulunuyordu.

Haberin Devamı

Denizbank’tan yapılan açıklamaya göre satış fiyatında revizeye gidildi ve satışa ilişkin yeniden sözleşme imzalandı.

Sözleşmeye göre satış fiyatı 15.48 milyar lira (yaklaşık 2.8 milyar dolar) olarak belirlendi.

Bundan sonraki süreçte bankacılık otoritelerinin vereceği kararla birlikte satış işlemleri devam edecek. Bankanın tahminine göre satış işlemi yılın ilk yarısında tamamlanabilir.

YÜZDE 0.08’İ HALKA AÇIK

Denizbank’ın yüzde 99.85 oranındaki payı Sberbank’a aitken yüzde 0.08’lik payı ise Borsa İstanbul’da işlem gören statüde bulunuyor.

DENİZBANK'TAN KAP'A ŞU AÇIKLAMA YAPILDI:

SPK'nın Özel Durumlar Tebliği'nin (II-15.1) 23.üncü maddesinin 7nci fıkrası gereği bilgilendirme amacıyla yapılan açıklamadır.

Haberin Devamı

İlgide kayıtlı açıklamalarımız ile Emirates NBD Bank PJSC (Emirates NBD) ve Sberbank of Russia (Sberbank)'nın, Sberbank'ın, sahibi olduğu Denizbank'ın hisselerinin %99,85'inin Emirates NBD'ye satışı konusunda (işlem) bir sözleşme (Sözleşme) imzaladıkları duyurulmuştu.

Söz konusu sürece ilişkin olarak Sberbank ve Emirates NBD (Taraflar) tarafından yapılan ortak açıklama ile aşağıdaki bilgiler paylaşılmıştır:

2 Nisan 2019 tarihinde, Sberbank ve Emirates NBD bir "Yenilenen Sözleşme" imzalamış ve Denizbank hisselerinin %99,85'inin toplam bedeli konusunda Denizbank'ın 31 Aralık 2018 tarihi itibarıyla sahip olduğu 15,51 milyar TL'lik konsolide özkaynak büyüklüğüne istinaden 15,48 milyar TL bedel üzerinden yeniden düzenlenen hükümler çerçevesinde anlaşmışlardır. Devir işleminin düzenleyici kuruluşların onayına tabi olmak koşuluyla 2019 yılının ikinci çeyreğinin sonunda tamamlanması beklenmektedir. (Hürriyet)