Foça Denizde bayrak açtılar

Denizde bayrak açtılar

Paylaş
Denizde bayrak açtılar

Denizde bayrak açtılar

İZMİR'in Foça ilçesinde 19 Mayıs Atatürk Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve milli mücadelenin başlangıcının 100'üncü yıl dönümü coşkulu törenlerle kutlandı.

İlk olarak Foça Kaymakamı Ali Çetin, Foça Deniz Üs Komutanı ve Garnizon Komutanı Vekili Deniz Albay İskender Tunaboylu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, belediye meclis üyeleri, daire ve şube müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşların katıldığı kutlama programında Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü çelengi sunuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlanan resmi törenin ardından Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Foça İlçe Başkanlığı, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Türk Kadınlar Birliği (TKB) Foça şubeleri adına da çelenkler takdim edildi. Sunumları takiben CHP İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım ve ADD Foça Şube Başkanı Şeniz Ararat birer konuşma yaptı. Demokrasi Meydanı'nda şenlik havasında devam eden kutlamalar İlçe Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Emre Şahin'in açılış konuşmasının ardından bir öğrencinin Atatürk'ün Gençliğe hitabesini , bir başka öğrencinin Gençliğin Ata'ya Cevabı'nın okuması ve arkadaşlarıyla meydandaki katılımcıların yüksek sesle tekrar etmesiyle sürdü. Gençlik Haftası süresince düzenlenen okullararası sportif müsabakalarda dereceye girenlere madalya ve kupalarının verilmesinin ardından engelli öğrenciler 'Erik Dalı' türküsü eşliğinde oynadı. Foça Spor Lisesi öğrencilerinin cimnastik ve futbol, Foça Belediyesporlu sporcuların taekwondo, Foça Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ekibinin okçuluk gösterileri, Fokai Yelken Grubu'nun yat kortej geçişi ile tören devam etti.

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Foça Şubesi Başkanı Ramazan Harmandar ve yönetim kurulu üyeleri öğrenci ve katılımcılara gün için özel olarak yaptırılan 100'üncü yıl bileklikleri dağıttı. Foça Jandarma Komando Okulu Eğtim Merkezi Komutanlığı Dalış Timi'nin sualtında yüzerek limana getirdiği Türk bayrağını Kaymakam Ali Çetin'e teslim etmesi dakikalarca ayakta alkışlandı. Demokrasi Meydanı'ndaki kutlamalar Foça Belediyesi Foklor Ekibi ve 100 dolayında çalışanın birlikte oynadığı zeybek oyunları gösterisi ile tamamlandı. Foça'daki kutlamalar akşam gerçekleştirilecek fener alayı ve 'Fondip' gruplarının konseriyle devam edecek.

Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberin Devamı