Dünya Denize düşen mülteci çocuğun kurtuluş fotoğrafı

Denize düşen mülteci çocuğun kurtuluş fotoğrafı

Paylaş
Denize düşen mülteci çocuğun kurtuluş fotoğrafı

Yunanistan'a gitmeye çalışan mültecilerin teknesi batınca minik çocuklar dahil yüzü aşkın kişi can yelekleri üzerinde denizin ortasında kaldı. O anlarda gönüllü bir mülteci henüz 1 ve 2 yaşındaki çocuğu böyle kurtardı

Geçtiğimiz Eylül ayında Antalya sahiline vuran Aylan bebeğin fotoğrafı tüm dünyayı ayağa kaldırmıştı. Kobani'deki savaştan kaçan Aylan bebek ve ailesi Ege Denizi'nde batan tekne ile dünya gündemine oturmuştu. 3 yaşındaki Aylan Kurdi ve ağabeyi tekne faciasında can vermiş ve özellikle batılı ülkelerin Suriyeli mülteciler konusundaki sessiz tavrı bir anda ters yüz olmuştu.

Haberin Devamı

Kış ayları yaklarşırken Ege Denizi'nde benzer tekne faciaları yaşanmaya devam ediyor. Çanakkale ve Balıkesir'de bugün çoğu çocuk 20'yi aşkın mülteci boğularak hayatını kaybetti. 4 çocuğun tek tabuta konularak morga götürüldüğü fotoğraf ise adeta yürekleri dağladı.

SUYUN ÖTE YANINDA DA FACİA VARDI

Yunanistan'ın Kalimnos ve Rodos adaları açıklarında yine mülteci tekneleri battı. Yunan Sahil Güvenlik Bakanlığı'nın açıklamasına göre facialarda 144 göçmen kurtarıldı, ancak en az 22 göçmen de boğularak hayatını kaybetti. Reuters'ın abonelerine geçtiği haber fotoğraflarında ise yüzümüze tokat gibi çarpan o anların fotoğrafları vardı.

Bir Yunan gönüllü cankurtaran denizin ortasında ölüm kalım savaşı veren henüz 1 ve ya 2 yaşlarındaki mülteci çocuğa hayat eli uzatıyor. Minik çocuğu denizin ortasından alan gönüllü can kurtaran, şoka giren çocuğu sahil güvenlik teknesine çıkartıyor.

Haberin Devamı

O anları fotoğraflayan ise Reuters fotoğrafçısı Giorgos Moutafis.

ÇİPRAS'TAN AVRUPA'YA MESAJ

Göçmen faciası sonrası parlamentoda konuşan Yunanistan Başbakanı Çipras, 'Bugün sahillere vuran çocuk bedenleri gibi Avrupa medeniyeti de kıya vuruyor' şeklinde konuştu.