Ekonomi Denizin şehrinde yıl boyu turizm

Denizin şehrinde yıl boyu turizm

Paylaş
Denizin şehrinde yıl boyu turizm

Antalya’dayız… Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm mevsiminin 5 aydan 8 aya çıktığını, amaçlarının 12 aya çıkarmak olduğunu anlatıyor

Antalya’dayız… Belediye Başkanı Menderes Türel, turizm mevsiminin 5 aydan 8 aya çıktığını, amaçlarının 12 aya çıkarmak olduğunu anlatıyor.

Haberin Devamı

Yıllardır turizmin çeşitlendirilmesini isteyenlerdenim. Dünyadaki turistik ve gastronomik trendlere bakınca aslında ülkemizde turizmi çeşitlendirmek mümkün.

Kasım’ın ilk haftasını, Ocak’ın tamamını, Mart-Nisan aylarında da 40 günü yüksek bir dolulukla geçirmek mümkün. Nasıl mı?

1- Dünya her geçen gün daha az et ve hayvansal ürün tüketmeye doğru gidiyor. Vegan beslenme hızla yayılıyor. Veganlık beraberinde müthiş bir ekonomi yaratıyor. Vegan ürünler satan market zincirleri, vegan lokantalar ve vegan tatil seçenekleri hızla artıyor.

Vegan olmayı düşünenler Ocak’ta yeni bir başlangıç yapıp 1 ay vegan beslenmeye çalışıyorlar. Fakat vegan menülerinin en büyük sorunu “hepçil” alışkanlıkların ikamesi ürünler çıkarması.

Haberin Devamı

Süt, sosis-sucuk gibi ürünlerin bitkisel ikameleri üretilmeye çalışılıyor ve bitkisel yiyecekler icat etmeye çalışıyorlar. Halbuki Anadolu’da binlerce yıllık geçmişi olan rafine bir yemek kültürümüz var. Ocak’ta veganları Anadolu lezzetleriyle buluşturmak mümkün.

2- Mart, Nisan aylarında ise Ortodokslar hayvansal gıda tüketmedikleri vegan diyebileceğimiz 40 günlük dini perhiz yapıyor. Bu dönemde onları Anadolu’nun vegan lezzetleriyle tanıştırabiliriz.

3- 1 Kasım Dünya Vegan Günü. Antalya’da Kasım’ın ilk haftası yeme-içme festivali ve konaklama paketi üretilebilir.

Bu arada Antalya’ya gittiğinizde şu lezzet noktalarına mutlaka gidin; 7 Mehmet, Mevlana Lokantası, Börekçi Tevfik Usta, Kanatçı Nedim Usta, Şişçi Volkan, Cadde Ciğer, Zamora Talaş Böreği, Karaözlü Kokoreç...

RIZA SÖNMEZ