Ekonomi Denizli'de çevreci 5 tesise ödül

Denizli'de çevreci 5 tesise ödül

Paylaş
Denizli'de çevreci 5 tesise ödül

Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevreci Tesis Ödülleri kapsamında Denizli’den 5 tesis ödül aldı

"Herkes İçin Sağlık" temasıyla çalışan Türkiye Sağlıklı Kentler Birliği tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Çevreci Tesis Ödül Töreni İstanbul’da yapıldı. Birlik üyesi kentlerde faaliyet gösteren 5’i Denizli’den olmak üzere toplam 40 tesise ödül verildi.

Ödül alma kriterlerini yerine getiren ve Denizli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tespit edilen Denizlili firmalar şöyle: AGE Denizli Doğalgaz Elektrik Üretim A.Ş.Sarayköy Şubesi, Menderes Tekstil Sanayi ve Ticaret A.Ş., Atom Kablo Sanayi ve Ticaret A.Ş., Denizli Çimento Sanayi Türk A.Ş. ve İlmor Kimya ve Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti.

Denizli’den ödül alan tesislerin belirli kriterlere göre Denizli Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde tespit edildiğini ifade eden Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Naciye Kapukıran, "Çevre izin ve lisans belgeleri geçerli olan, 2 yıl içinde çevre cezası almayan, büyükşehir ile illerde 1. sınıf, ilçelerde ise 2. ve 3. sınıf GSM ruhsatına sahip olan firmalar öne çıkarıldı. Ödül verilecek tesisler belirlenirken ISO 14001 Çevre Yönetim Sistemi Belgesi olan firmaların çevreyle ilgili sosyal sorumluluk projeleri gerçekleştirmiş olmalarına dikkat edildi. Enerji kaynağı tercihini yenilebilir enerji kaynağı kullanan ve enerji verimliliği konusunda yatırım veya teknoloji değişikliğine giden ayrıca atık minimizasyonu ve geri dönüşüm/geri kazanım konusunda çalışmalar yapan tesisler öncelikli olarak değerlendirildi" diye konuştu.

Haberin Devamı