Denizli Denizli'de 7 ambulans hizmete girdi

Denizli'de 7 ambulans hizmete girdi

Paylaş
Denizli'de 7 ambulans hizmete girdi

Denizli'de 7 ambulans hizmete girdi

DENİZLİ'de, Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen 7 yeni ambulans törenle hizmete girdi. Vali Hasan Karahan, kentteki ambulans sayısının 112'ye yükseldiğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Denizli İl Sağlık Müdürlüğü'ne tahsis edilen tam donanımlı 7 ambulans, Denizli Valiliği önünde törenle hizmete alındı. Ambulans dağıtım törenine; Vali Hasan Karahan, AK Parti Denizli milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Acıpayam Kaymakamı Ali Şanlıer, Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk ve sağlık çalışanları katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli'de 112 Acil Sağlık Hizmetlerinin 33 Acil Sağlık İstasyonu'nda 476 sağlık çalışanıyla yürütüldüğünü söyledi. Hizmete alınan ambulanslarla birlikte bu konudaki eksikliklerin giderildiğini aktaran Öztürk, "Bugün genel olarak baktığımızda 2018 verilerine göre yıllık 88 bin vakaya hizmet vermişiz. Merkezde 4.18 dakika, kırsalda da 12.22 dakika ulaşım süreleriyle oldukça iyi durumdayız. Yeni ambulanslarımızın ilçelerimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

Vali Karahan ise Denizli'nin sağlık imkanları anlamında önemli bir konumda olduğunu belirterek, "Denizli'de ambulans sayımımız 112'ye ulaştı. Tabii birde bütün imkanlar en iyi olsa bile, bu imkanları kullanmak da çok önemli. 112 Acil Sağlık ekibinde çalışan arkadaşlarımızın özverisi, fedakarlığı başarıyı getiriyor. Ben İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk'e ve ekibine çok teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın sağlığına kavuşturmak gibi önemli bir görevi üstleniyorlar. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Kazasız belasız çalışsınlar. İlimize ambulanslar hayırlı olsun" dedi. Konuşmalardan sonra ambulansların anahtarları ambulansta görevli 112 çalışanlarına teslim edildi. Hizmete alınan ambulanslar Tavas, Acıpayam, Serinhisar, Baklan, Bekilli, Merkezefendi ve Bozkurt ilçelerine gönderildi.

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı