Gündem Denizli'de Berkin eyleminde 6 gözaltı

Denizli'de Berkin eyleminde 6 gözaltı

Paylaş
Denizli'de Berkin eyleminde 6 gözaltı

İstanbul'daki Gezi olayları sırasında başından gaz fişeği ile vurulan ve 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitiren Berkin Elvan için Denizli'de eylem yapanlarla polis arasında arbede çıktı. Polis, 6 kişiyi gözaltına aldı

Delikliçınar Meydanı’ndaki Denizli Belediyesi Hizmet Binası’nın yan cephesindeki Aile Sağlık Merkezi’nin terasına çıkan 4 kişi, ’Berkin’in hesabı sorulacak’ yazılı afiş astı. Eylemciler ardından da ’Berkin’in hesabı sorulacak’, ’Katiller hesap verecek’ sloganları atmaya başladı. Polis, kamuya ait binada eylem yapılamayacağını belirtip, sonlandırılmasını istedi. Ancak uyarılara aldırmayıp, slogan atmayı sürdüren 4 kişi, polisler tarafından yaka paça terastan indirildi. Gözaltına alınıp, zorla ekip otosuna bindirilen eylemciler, Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü. Polis, bu sırada gözaltılara tepki gösteren 2 kişiyi daha gözaltına aldı.

Haberin Devamı

Yaşananları şaşkınlıkla izleyen çevredekiler, polisin tutumunu eleştirdi. Vatandaşlar, "Asıl gözaltına alınması gerekenleri almıyorsunuz, gençlerden ne istiyorsunuz?" diyerek, tepkilerini dile getirdi. Polisin meydandan ayrılmasının ardından, gerginlik sona erdi.

KOCAELİ ÜNİVERSİTESİ’NDE 3 ÖĞRENCİ GÖZALTINA ALINDI

Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü’nde toplanan bir grup öğrenci, Gezi olayları sırasında yaralanan ve bugün hayatını kaybeden Berkin Elvan için eylem düzenledi. Rektörlük binası önünde toplanan öğrenciler, bina önünde barikat kuran güvenlik görevlileri ile tartıştı. Tartışma sonrası Rektörlük binasına girmek isteyen öğrencilere güvenlik görevlileri izin vermeyince arbede yaşandı.

Haberin Devamı

Polis, biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulundu. 3 öğrenci gözaltına alındı.