Denizli Denizlispor-Kardemir Karabükspor maçından notlar

Denizlispor-Kardemir Karabükspor maçından notlar

Paylaş
Denizlispor-Kardemir Karabükspor maçından notlar

Denizlispor-Kardemir Karabükspor maçından notlar

Deniz TOKAT / DENİZLİ, (DHA)

Spor Toto 1'inci Lig'in 33'üncü haftasında sahasında küme düşmesi haftalar önce kesinleşen Kardemir Karabükspor'u konuk eden Abalı Denizlispor'un Süper Lig'e yükselme maçına taraftarlar büyük ilgi gösterdi.
Atatürk Stadı'na saatler önce gelen taraftarlar tribünleri tıklım tıklım doldurdu. Atkı, flama, pankartlarla görsel şov yapan yeşil-siyahlı futbolseverler maçtan önce oyuncuları tek tek tribünlere çağırıp destek verdi. Bir taraftarın ise papağanıyla maça gelmesi renkli görüntüler oluşturdu. Stadı kale arkasında yer alan apartmanların balkonlarından da karşılaşma izlendi.
Son olarak 2009-2010 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden Denizlispor'u tarihi gününde eski futbolcuları Roman Kratochvil ile Tomas Abraham yalnız bırakmadı. Kratochvil, Ege ekibinde 2002-2009 yılları arasında forma giyerken, Abraham da 2004-2009 senelerinde Denizlispor'da top koşturdu.
Denizli kenti tarihi günlerinden birini yaşadı. Tüm şehirde caddeler ve sokaklara dev Denizlispor bayrakları asıldı. Apartmanların büyük çoğunluğunda da Denizlispor bayrakları yer aldı. Denizlispor Başkanı Ali Çetin, karşılaşmadan önce tüm personelin Anneler Günü'nü kutladı. Çetin, şehit annelerini de protokol tribününde konuk ederken, annelere hediyeler verdi. Başkan Çetin ayrıca yönetim kurulu üyeleriyle birlikte tribünleri gezip, taraftarı selamladı. Belediye Başkanı Osman Zolan da müsabakayı izledi. Eski kulüp başkanları Zafer Katrancı, Mustafa Üstek Denizlispor'a destek vermek için stattaki yerlerini aldı.
Denizlispor Teknik Direktörü Yücel İldiz, kariyerinde 2 kez Süper Lig'e çıkardığı Kardemir Karabükspor'a bu kez Denizlispor'u Süper Lig'e yükseltmek için rakip oldu. Deneyimli teknik adam Karabükspor'u 2009-2010 ve 2015-2016 sezonlarında şampiyonluğa taşımıştı. İldiz, Karabükspor'un yanı sıra 2000-2001 sezonunda Malatyaspor'u da Süper Lig'e taşıdı.
Hafta içinde lösemi tedavisi gören kız kardeşi Gülçin Akyurt'u kaybeden kanat oyuncusu Ziya Alkurt karşılaşmaya yedek başladı. Yeşil-siyahlı taraftarlar maç öncesi Ziya'yı tribünlere davet ederek, "Başın sağ olsun Ziya, Gülçin ölmedi, kalbimizde yaşıyor" tezahüratlarında bulundu. Taraftarlar ayrıca Ziya için pankart da hazırladı.

Haberin Devamı