Yaşam Deprem tahmininde devrim

Deprem tahmininde devrim

Paylaş
Deprem tahmininde devrim

Rus fizikçiler tarafından özel teknolojiler kullanarak geliştirilen “Kanopus-B” deprem tahmin uydusu bu sabah dünya yörüngesine fırlatıldı

Kazakistan’ın Baykonur Uzay Üssü'nden Soyuz-FG taşıyıcı roketiyle yörüngeye gönderilen uydunun, dünyanın herhangi bir bölgesini bir dizi fizik parametreleriyle gözlem altına alarak burada bir depremin yakında olup olmayacağını öngörme özelliğine sahip olduğu belirtiliyor.

İKLİM ANORMALLİKLERİNİ DE İZLİYOR


Yeni nesil uyduyu geliştiren Rusya’nın elektromekanik enstitüsü İyosifyan'ın yetkilileri tarafından İTAR-TASS ajansına yapılan açıklamaya göre “Kanopus-B” uydusunda bugüne kadar hiçbir ülke tarafından kullanılmamış bir deprem tahmin teknolojisi çalıştırılacak. Uydu üzerindeki cihazlar, incelenen bölgedeki atmosfer ve yeryüzünden alınan manyetik dalgaları özel geliştirilen bir formülle hesaplayarak depremleri önceden haber vermeyi deneyecek.

510 kilometrelik yörüngeye yerleştirilecek “Kanopus-B” uydusunun 7 yıl çalışacağı tahmin ediliyor. Uyduda ayrıca yangın gözlem ve anormal iklim olaylarını haber verme sistemi de bulunuyor.

HÜRRİYET

Haberin Devamı