Ekonomi 'Deprem vergisiyle ilgili sözlerim saptırıldı'

'Deprem vergisiyle ilgili sözlerim saptırıldı'

Paylaş
'Deprem vergisiyle ilgili sözlerim saptırıldı'

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, deprem vergileri ile ilgili açıklamalarının saptırıldığını belirterek, 'Yapılan insafsızlık' dedi

Bir süre önce düzenlediği basın toplantısında "deprem vergileriyle yol yapıldı" yönünde hiçbir sözünün olmadığını söyleyen Şimşek, önceki akşam Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan'ın oğlunun düğününde gazetecilerle yaptığı sohbette şunları söyledi:

"Bana karşı insafsızlık yapılıyor. Ben, toplanan vergilerle yol, su, elektrik, sağlık, bayındırlık, alt yapı, okul, her türlü işlemin yapıldığını ve bunun tüm Türk vatandaşları için harcandığını söyledim. Yoksa içinden cımbızla sadece yol kelimesini alarak gerisini görmemek insafsızlıktır. Ayrıca deprem vergisi diye söyledikleri de 1999 yılında başlayıp, 2000 sonrası kalıcı hale çevrilen bizim iktidarımız döneminde de uygulamadan kaldırılan gelir kalemidir. Kala kala iletişim vergi kalmış, ondan toplanan da 44 milyar lira. Biz sadece sağlık için 56 milyar lira harcamışız, eğitim, yol bunun dışında. Onlarla birlikte ele alınırsa bu verginin kat be katını harcamışız. Deprem Vergilerindeki zen büyük sorun ise ilk toplanmaya başladığı anda bunun bir fonda toplanmamış olması. Eğer o dönemde bir fon oluşturulsaydı, bu kalemde ayrıca verginin birikme imkanı olurdu. "

Bakan Şimşek, yeni bir deprem vergisine gerek duymadıklarını da söyledi.

Haberin Devamı

HABERTÜRK