Bandırma “Depremden değil, tedbirsizlikten korkun”

“Depremden değil, tedbirsizlikten korkun”

Paylaş
“Depremden değil, tedbirsizlikten korkun”

“Depremden değil, tedbirsizlikten korkun”

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)- BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, 12 Kasım Düzce Depremi’nin Yıldönümü’nde konuştu. Aykan, “Deprem bir doğa olayıdır. Afete dönüşmesinin nedeni insanların yanlış tercihleridir, yanlış seçimleridir” dedi.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Jeoloji Mühendisleri Odası Balıkesir İl Temsilci Yardımcısı Aysun Aykan, 12 Kasım 1999 tarihinde Düzce‘de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde; 845 insanımızı kaybettiğimizi, yaklaşık 2.700 kişinin yaralandığını, 15.000 civarında yapının ağır hasar gördüğünü ve bu depremin üzerinden 20 yıl geçtiğini belirtti. Günümüzde ise orta ölçekli depremlerde bile hala can ve mal kayıplarının yaşandığını söyleyen Aykan, bunun en yakın örneğini 5,8’lik Silivri Depremi’nde de gördüğümüzü dile getirerek uyarılarda bulundu.

DEPREM BİR DOĞA OLAYIDIR

Aykan, “Marmara Denizi içerisinde, Silivri açıklarında meydana gelen ve Tüm Marmara Bölgesinde hissedilen 5,8 büyüklüğündeki deprem, unutulan deprem gerçeğini yeniden hatırlattı. Deprem bir doğa olayıdır, afete dönüşmesinin nedeni insanların yanlış tercihleridir, yanlış seçimleridir. Depremlere hazır hale gelmemiz için afet risklerini doğru tespit etmemiz ve buna göre önlemleri almamız gerekir. Gerekli önlemler alınırsa depremde can ve ekonomik kayıp olmaz ve bizler de depremden korkmamamız gerekir” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı