Gündem Depremzede 22 aile Ödemiş'e yerleşti

Depremzede 22 aile Ödemiş'e yerleşti

Paylaş
Depremzede 22 aile Ödemiş'e yerleşti

Van'daki depremin ardından evsiz kalan 22 kişilik Akyürek ailesi İzmir'in Ödemiş İlçesi'ne gelerek otele yerleşti

Ailenin ferletlerinden Mustafa Akyürek, "Ödemiş, bir Van’lı Depremzede aileye sahip çıksın. Ödemiş’e yerleşmeyi düşünüyoruz" dedi. Ödemiş’e daha önce Van’da satmak üzere sebze meyve almaya geldiğini, kaldıkları Otel Dinç’in sahibi Nevzat Dinç ile ticari ilişkiler nedeniyle tanıştığını belirten 51yaşındaki Mustafa Akyürek, depremde Altıntepe Mahallesi Nusret Paşa Caddesi’ndeki evleri yıkıldığını ve çaresiz kaldıkları belirtti.

Van’da her an deprem olacak hissiyle yaşadıklarını söyleyen Mustafa Akyürek, "Son 10 gündür Van’da toprak hiç durmadı. Sürekli hareket halindeydi. Psikolojimiz bozuldu" dedi. Daha önce de birkaç deprem yaşadıklarını ifade eden Akyürek, "İki adım bir yere kaçamıyorsun. Felaket gibi, kıyamet gibi bir şeydi. Evlerimiz ilk depremde yıkılmamıştı. İkinci depremde yerle bir oldu. Ömrümde böyle bir şey görmedim. Çadır bulamadık. Naylon çadırda kaldık, karla karışık yağan yağmur çadırımızı da hasara uğrattı. Çocuklarımın hepsi sigortalı bir şekilde çalışıyorlardı. Hiçbiri işine devam edemiyor. 50 bin TL’lik marketim vardı, depremle bütün malımız mülkümüz hayallerimiz, her şeyimiz gömüldü gitti.

Ödemiş’ten alışveriş yaptığım Nevzat Dinç ağabeyimize telefon ettim, bize kapısını açtı. Ben de kamyonetimi sattım ve aracımdan elde ettiğim para ile ailemi Ödemiş’e getirdim. Bazı akrabalarımız depremde hayatını kaybetti. Bütün sülalemiz dağıldı gitti. Depremden sonra Van’da bizlere ekmeği 2.5 TL’ye sattılar. Maddi gücümüz kalmadı. Hiç bir şeyimiz yok. Ödemiş, bir Van’lı Depremzede aileye sahip çıksın. Ödemiş’e yerleşmeyi düşünüyorum. Ama bir kaç sene sonra tekrar Van’a, memleketime dönmek isterim" diye konuştu.

Aileye her türlü desteğin verileceğini söyleyen, 16’sı çocuk olmak üzere toplam 22 kişilik aile ile belediye binasında görüşen Ödemiş Belediye Başkanı Bekir Keskin, "Belediye bünyesindeki sosyal yardımlaşma merkezi aracılığıyla ailenin ev eşyaları ve gıda ihtiyaçları karşılanacak. Ayrıca çocuklarınızın eğitimlerine devam edebilmeleri için gerekli olan okul ihtiyaçları konusunda da belediyemiz yardımcı olmaya hazırdır. Bugün sizin başınıza gelen, yarın bizim başımıza gelebilir. Böylesi günler, yardımlaşma ve felaketin yaralarını sarma günleridir" dedi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ (İzmir), (DHA)