Ekonomi Depremzede arabasını satıyor

Depremzede arabasını satıyor

Paylaş
Depremzede arabasını satıyor

Depremin vurduğu Van'da birçok araç sahibi, geçim sıkıntısı ve göç gibi nedenlerle araçlarını satışa çıkardı, ancak birçok sürücü pazara getirdiği aracı satamadan geri dönüyor

Depremin yaralarının sarılmaya çalışıldığı Van’da, geçim sıkıntısı ve göç gibi nedenlerle birçok kişi aracını satışa çıkarırken, pazara getirilen araçların çoğu, kenti tümüyle etkileyen ’geçim darlığı’ nedeniyle satılamıyor.

Haberin Devamı

Tuşba Otomobilciler Sitesinde cumartesi ve pazar günleri kurulan Açık Oto Pazarında, yaklaşık bir aydır yoğunluk gözleniyor.

Pazara gelen araç sahipleri, geçim sıkıntısı veya göç nedeniyle paraya ihtiyaç duydukları için araçlarını satışa çıkardıklarını bildirdi.

Araç sahipleri, geçim sıkıntısının tüm kenti etkilediğini ve bu yüzden alıcı bulamadıklarından yakınarak, birçok kişinin akşama kadar bekledikten sonra aracını satamaması üzerine geri döndüğünü ifade etti.

Aracını satmak için pazara gelen Mehmet Çiçeker, vatandaşların deprem nedeniyle maddi sıkıntı çektiğini ve bundan dolayı araçlarını satışa çıkardığını söyledi. Ailesiyle zor günler geçirdiğini belirten Çiçeker, aracını satabilirse rahata kavuşmayı beklediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Bülent Soydoğan ise Sanayi Sitesindeki dükkanının yıkıldığını ve kendisine yeniden iş kurmak için aracını satışa çıkardığını ifade ederek, "Pazara gelenlerden bazıları ihtiyaçtan, bazıları ise başka ile göç etmek istediğinden dolayı aracını satmaya çalışıyor. Bence Van’ı terk etmemeleri gerekiyor. Buradan gidenlerin de tekrar Van’a dönmesini istiyorum" dedi.