Kırklareli Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek

Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek

Paylaş
Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek

Dereköy Sınır Kapısı modernize edilecek

Vahit İŞBAŞARAN/KIRKLAREL(DHA)-KIRKLARELİ'den Bulgaristan'a açılan Dereköy Sınır Kapısı'nın modernizasyonu için çalışmalara başlandı.

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Soner Ilık modernizasyon çalışmaları için maddi kaynağın Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından sağlanacağını belirtti. Başkan Ilık, "Taleplerimizi dikkate alarak ilimizin ihtiyacı olan bu önemli yatırım kararını veren TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür ediyoruz. Özel ricamız üzerine sadece Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası üyesi firmaların ihaleye katılacak olması ise ilimiz için ayrı bir kazanç. Ülkemizi ziyaret eden turistleri karşılama noktamızın bu eski görünümünden kurtulması ve hizmet kalitesinin gelişecek olması ilimiz ve ülkemizin imajı için çok önemli. Ülkemizde modernize edilmemiş çok az sayıda sınır kapısı kaldı, bunlardan biride Dereköy Sınır Kapısı. Son yıllarda özellikle Doğu ve Güneydoğu illerimizde yenilenen gümrük kapıları Ticaret Bakanlığımız öncülüğünde yapıldı. Gönül isterdi ki bakanlıklar nezdinde yapılan girişimler sonuç versin ve bu yatırım hem daha erken gerçekleşsin hem de TOBB'den sağladığımız kaynak ile ilimize başka bir yatırım kazandırabilelim" dedi.

Dereköy Sınır Kapısı'nın modernizasyon projesi için ihalesinin Kasım ayı içinde yapılacağını belirten Ilık, "İnşaat sürecini de yakından takip edeceğiz ve en hızlı şekilde tamamlanması için çalışacağız. Dereköy Sınır Kapısı ülkemizdeki diğer gümrük kapıları gibi modern mimarisi, yeni yüzü ve kaliteli hizmetiyle yabancıların gözünde güzel bir intibaa oluşturacak" diye konuştu.

Haberin Devamı