Yemek Dereotlu kabak tarator tarifi: Dereotlu kabak tarator nasıl yapılır?

Dereotlu kabak tarator tarifi: Dereotlu kabak tarator nasıl yapılır?

Paylaş
Dereotlu kabak tarator tarifi: Dereotlu kabak tarator nasıl yapılır?

Meze olarak sofralarını süsleyeceği gibi misafirlerinize ikramlık tabaklar hazırlarken de güzel sunumlar eşliğinde verebileceğiniz harika bir lezzet olan dereotlu kabak tarator tarifi oldukça pratik bir tariftir. Sevdiklerinize hazırlamak için dereotlu kabak tarator tarifi arıyor ve dereotlu kabak tarator nasıl yapılır merak ediyorsanız "dereotlu kabak tarator tarifi, dereotlu kabak tarator nasıl yapılır" detaylar haberimizde.

Pratik meze tarifi arıyorsanız ve her yemeğin yanına yakışacak olan bir meze olsun istiyorsanız dereotlu kabak tarator tarifi tam size göre olacaktır. Eğer "dereotlu kabak tarator tarifi, dereotlu kabak tarator nasıl yapılır" merak ediyorsanız detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

Dereotlu kabak tarator tarifi

Dereotlu kabak tarator malzemeleri

- 2 yemek kaşığı zeytinyağı

- 2 adet orta boy kabak

- Yarım demek dereotu

- 2 diş sarımsak

- 300 gram süzme yoğurt

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 çay kaşığı karabiber

Dereotlu kabak tarator yapılışı

Kabaklar yıkanıp, soyulup rendelenir. Bir tencere de yağı kızdırın. Kızan yağın içerisine kabakları koyun. 5 dakika içerisinde kabağın acı kokusu çıkacak. Acı kokusu çıktıktan sonra ocağı kapatın kabakları soğumaya bırakın. Ayrı bir kapta sarımsağı iyice ezin lapa haline gelsin. Üzerine yoğurdu ekleyin. Dereotunu iyice yıkayıp ince ince doğrayın ve sarımsaklı yoğurtun üzerine ekleyin. Tuz ve karabiberi de ekleyerek yoğurdu iyice karıştırın. Soğuyan kabakları da yoğurtlu karışıma ekleyerek servis edilmeye hazır hale getirin.

Haberin Devamı

İpucu

Bütün malzemeler birleştikten sonra servis aşamasında üzerine hafif yağda pul biber ekleyip servis edebilirsiniz.