Derik Derik'te Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Derik'te Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Paylaş
Derik'te Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Derik'te Cumhuriyet Bayramı coşkusu

Emrullah KARAKAŞ/DERİK (Mardin), (DHA) - MARDİN'in Derik İlçesinde Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.
Cumhuriyetin 96'ncı yıldönümü dolayısıyla dün Hükumet Konağındaki Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan kutlamalar bugün devam etti. Havaların yağışlı olması nedeniyle Prof. Dr. Aydın Ayaydın Öğretmenevi konferans salonunda düzenlenen kutlamaya; İlçe Kaymakamı Hakan Kafkas, İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Samet Cebiroğlu, İlçe Jandarma Komutanı İlhan Değirmenci, İlçe Emniyet Müdürü Tarık Ziya Turan, STK temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının amirleri, okul müdürleri, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, günün anlamı ve önemi hakkında konuşmalar yapıldı.
İlçe Kaymakamı Hakan Hakan Kafkas, "Türk milletinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Kurtuluş Savaşı'nı kazanarak bunu Cumhuriyetle taçlandırdığı günün 96'ncı yıldönümünü kutlamanın gururunu hep birlikte yaşıyoruz. Tarihte eşine az rastlanan kahramanlık destanıyla bağımsızlığına sahip çıkan aziz milletimizin geçmişte olduğu gibi günümüzde de birlik ve beraberliğini koruyarak birbirine daha sıkı bağlarla bağlanmış ve kenetlenmesini bilmiştir. Büyük bir gurur ve coşku içerisinde olduğumuz bu mutlu günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz şükran ve rahmetle anıyor, tüm vatandaşlarımızın Cumhuriyet Bayramı'nı en içten dileklerimle kutluyorum"dedi.
Öğrencilerin okudukları şiirler ve farklı illerin yöresel oyunlarının ardından kutlamalar halayların çekilmesiyle sona erdi.
FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı