Türkiye (Son Dakika) Derste elektrik çarpan öğrenci öldü

Derste elektrik çarpan öğrenci öldü

Paylaş
Derste elektrik çarpan öğrenci öldü

Samsun İlkadım Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Bölümü öğrencisi Taha Temel, atölyedeki uygulamalı ders sırasında elektrik çarpması sonucu hayatını kaybetti

Samsun’un İlkadım ilçesinde dün meydana gelen olayda, Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Elektrik ve Elektronik Teknolojileri Bölümü 12’nci sınıf öğrencisi Taha Temel, atölyede uygulamalı ders sırasında elektrik çarpması sonucu arkadaşlarının ve öğretmeninin gözü önünde yere düştü.

Okul yönetimi tarafından çağırılan ambulansla hastaneye kaldırılan Taha Temel yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Bugün Canik ilçesindeki evinin önünde cenaze töreni düzenlendi. 2 çocuk babası İlhan Temel, güçlükle ayakta durdu. Öğrenci arkadaşlarının taziyelerini kabul eden baba Temel baygınlık geçirerek yere düştü.

Öğrenciler yere yıkılan babayı kaldırıp bir araca bindirdi. Memur olan babanın gözyaşları törende bulunanları da duygulandırdı. Anne Ayşe Temel de güçlükle ayakta durabildi.

Sinir krizi geçiren anne Temel’i ise yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Evin önündeki cenaze törenine katılan Okul Müdürü Faruk Sarıdere gözyaşlarına hakim olamadı. Alınan helalliğin ardından cenaze defnedilmek üzere Çorum’a gönderildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü konuyla ilgili soruşturma başlattı. Cumhuriyet Savcılığı tarafından da inceleme başlatıldı. Yapılan araştırma sonrası ders öğretmeni ve okul yönetimi hakkında adli ve idari işlem başlatılacağı belirtildi.

Murat SANDIKÇI/DHA

Haberin Devamı