Gündem Dertli Şinasi kimdir? Şinasi Erdoğan kaç yaşında ve neden öldü?

Dertli Şinasi kimdir? Şinasi Erdoğan kaç yaşında ve neden öldü?

Paylaş
Dertli Şinasi kimdir? Şinasi Erdoğan kaç yaşında ve neden öldü?

Sözlerin ve sazın ustası olarak kabul edilen ve Kültür Bakanlığı halk ozanı olan Dertli Şinasi'nin dün yaşamını yitirdi. Şinasi Erdoğan'ın vefat haberini MESAM paylaştı. Ünlü ozan'ın neden hayatını kaybettiği konusunda bir açıklama yapılmadı. Bu acı haber sonrası Dertli Şinasi hakkındaki bilgiler merak edildi.

Uzun zamandır tedavi gören ve Dertli Şinasi mahlasıyla bilinen ünlü ozan Şinasi Erdoğan dün sabah hayatını kaybetti. Sanatçının vefat haberini MESAM duyurdu. MESAM'dan yapılan açıklamada "Değerli Üyemiz Şinasi Erdoğan bu sabah hayata veda etmiştir. Şinasi Erdoğan’ın cenazesi yarın (30.05.2018) saat 14:00’de Bursa Ataevler Cemevi’nde düzenlenecek olan törenin ardından Hamitler Mezarlığı’na defnedilecektir.

Haberin Devamı

MESAM ailesi olarak değerli üyemizi kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyor, başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz." denildi.

DERTLİ ŞİNASİ KİMDİR?

Ozan Dertli Şinasi mahlâsıyla anılan ve 1958 yılında Elazığ’da dünyaya gelen Şinasi Erdoğan, İlk ve orta öğrenimden sonra, Hozat’ın Karıca köyünden Sarı Saltuklu Turi Babanın mahiyetinde, 3 yıl dervişlik yaptı.

1979 yılından sonra da Bursa’ya yerleşen ve 1975’ten günümüze ozanlık ve dedelik hizmeti içinde olan Erdoğan, merhum yazar ve dede Şinasi Koç’tan birçok izlenim, bilgi ve birikimleri olmuştur. Çok sayıda eseri olan ozan aynı zamanda MESAM üyesiydi.