Antalya Dev akrep heykeli pazar günü açılıyor

Dev akrep heykeli pazar günü açılıyor

Paylaş
Dev akrep heykeli pazar günü açılıyor

Dev akrep heykeli pazar günü açılıyor

ANTALYA, (DHA) - MURATPAŞA Belediye Başkanı Ümit Uysal, Antalya Stadyumu'nun önüne yerleştirilen Antalyaspor'un simgesi akrep heykelinin pazar günü, Kasımpaşa maçı öncesi, saat 15.00'de açılacağını söyledi.

Antalyaspor'a gönül verenler, Muratpaşa Belediyesi'nin takım için hazırladığı ve dev bir futbol topu kaidesi üzerinde duran akrep heykelinin açılışı için geri sayıma geçti. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 7 metre uzunluk ve genişliğinde, 2 metre yüksekliğinde futbol topu formuna bir kaide üzerinde duran heykelin kırmızı beyazlı takımın pazar günü, kendi evinde oynayacağı Kasımpaşa maçı öncesi açılışının gerçekleştirileceğini söyledi. Başkan Uysal, saat 15.00'de gerçekleştirilecek açılış için kırmızı beyazlı renklere gönül veren herkesi Antalya Stadyumu'nun Sakıp Sabancı Bulvarı'na bakan yakasında buluşmaya davet etti.

Muratpaşa Belediyesi heykel atölyesinden heykeltıraşlar Çağdaş Polat Sarıkaya ve Yılmaz Aras'ın ortak çalışması olan heykel 4 metre uzunluğa, 3 metre 20 santimetre genişliğe ve 2 metre yüksekliğe sahip. 4 aylık bir çalışmanın sonunda ortaya çıkan akrep heykeli, 7 metre uzunluk ve genişliğinde, 2 metre yüksekliğinde futbol topu formunda kaide üzerinde duruyor. Hafta içi yerine montajı yapılan heykel bulunduğu yere TIR'la getirilip vinç yardımıyla taşındı.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı