Antalya Dev dalgaları resmetti

Dev dalgaları resmetti

Paylaş
Dev dalgaları resmetti

Dev dalgaları resmetti

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYALI ressam Mustafa Pişkin, iki yıldan beri üzerinde çalıştığı 'dev deniz dalgaları' resimlerini tamamladı, sanatseverlerin beğenisine sundu.

Aydın Kanza Sanat Galerisi'nde keman dinletisi eşliğinde açılan serginin kurdelesini, Muratpaşa Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Sarı, ANSAN Başkanı Tecelli Sercan Sırma, GÜSAD Başkanı Ertuğrul Hepgüzel ile ressamlar birlikte kesti.

Başkan yardımcısı Sarı, yağlıboya tekniğiyle çalışılmış resimleri hayranlıkla inceledi, "Kendimi bir anda dev dalgaların arasında hissetim" dedi. Sarı, ressam Mustafa Pişkin'i başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.

Sanatseverlerin beğenisini toplayan ve 'Deniz ve Dalgalar' ismiyle sergilenen resimler hakkında bilgi veren ressam Mustafa Pişkin, şunları söyledi;

"Doğayı seven, doğanın korunmasına her türlü katkıda bulunan bir ressam olarak kendimi bir anda deniz dalgalarının arasında buldum. Dalgaları tuvallerime aktarabilmek için, yılın 4 mevsiminde defalarca farklı sahillere gittim. Özellikle kış mevsiminde fırtınalı havalarda coşan dev dalgaları yerinde gözlemledim, zaman zaman fotoğrafladım. Kimi dalgaları çektiğim fotoğraftan, kimi dalgaları da hayal ederek tuval üzerine aktardım. Her mevsimden farklı dalgaları resmettim. Dalga resimleri bana huzur veriyor."

Asıl mesleği inşaat müteahhitliği olan Mustafa Pişkin, çocukluk yıllarında resim yapmaya başladığını, gençlik yıllarında birçok ünlü ressamın atölyesinde eğitim alarak profesyonelleştiğini ifade etti.

FOTOĞRAFLI

Haberin Devamı