Gündem Dev koro Van için söyledi

Dev koro Van için söyledi

Paylaş
Dev koro Van için söyledi

40 grup ve müzisyenin depremzedeler için düzenlediği konseri 13 bin kişi izledi. Toplam 431 bin lira yardım toplanan konserde izleyicilerin getirdiği yardımlar da 4 kamyonla Van'a gönderildi

Rock müziğinin önde gelen 40 temsilcisi, dün 7.2’lik depremle sarsılan Van’ın yaralarını sarmak için düzenlenen “Van İçin Rock” konseri için bir aradaydı. İlk kez böyle büyük bir organizasyona imza atan ünlü müzisyenleri Maçka Küçükçiflik Park’taki konserde yaklaşık 13 bin kişi izledi.

Rock müziğin ünlü isimlerinin yanı sıra alternatif gruplarını dinlemek isteyenler, erken saatlerden itibaren Maçka Küçükçiftlik Park’ın kapısında uzun kuyruklar oluşturdu. Müzikseverlere sahneden sık sık alanda kurulu olan yiyecek ve içecek standlarından alışveriş yapmaları çağrısında bulunuldu. Müzikseverlerin yaptıkları alışverişlerin Kızılay aracılığıyla deprem bölgesine ulaştırılacağı duyuruldu.

Sahne alan grup ve isimlerin hemen hepsi sahneye geldiklerinde Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Konserin açılışını 11.00’de Hayko Cepkin yaparken, konser gece 23.00’te son buldu. Konsere dinleyici olarak gelen gençler Van’a gönderecekleri eşyaları yanında getirdiler.

Alanda toplanan tüm malzemeler Şişli Belediyesi ekipleri tarafından Van’a ulaştırılmak üzere toplandı. Pazar günü yapılan konser kimi gençler için piknik havasında geçti. Kimi evlerinden kilim ve hasırlarını getirirken, kimilerinin ise çimlerin üzerine oturup konseri bu şekilde izledikleri görüldü. Konser alanında stand kuran fotoğrafçı Mehmet Turgut, 40 lira bağış karşılığı gelenlerin vesikalık fotoğraflarını çekti.

Sahneye çıkan rock müziğin önemli isimlerinden Aylin Aslım, Van depreminden sonra kamuoyunda yankılanan ayrımcı ifadeleri kastederek, “Bugün burada sadece Van’a yardım etmek istediğimizi göstermedik bugün ırkçılığa, ayrımcılığa cevap verdik. Buraya gelen veya bizi seyreden herkese gönülden teşekkür ederiz” diye konuştu.

‘Acı insanı insan kılar’

Sahneye çıkan bir diğer ünlü müzisyen Feridun Düzağaç ise konser alanının dolduran müzikseverlerin Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayarak söze başladı. Düzağaç duygularını “Çok büyük bir acıya merhem olacak işler yaptınız. Sizler Cumhuriyetin aydınlık yüzüsünüz. İnandığım ve şarkı yazarlığında da kullandığım bir gerçektir. ‘Acının insanı insan kıldığını bilirim, o yüzden acıyı yemeyi de yaşamayı da çok severim.’ Umuyorum bir daha Güneydoğu’da deprem olursa, depremden sonra, ‘Doğuda oldu ama yine de üzüldük’ diyen kara zihniyet olmayacaktır” diyerek dile getirdi.

Konserin sonunda Okan Bayülgen, Banu Güven, Erdem Yener, Ferman Akgül, Metin Uca ve Yekta Kopan konuşmacı olarak yer aldı. Konserden toplam 431 bin TL gelir elde edildi. Konsere gelen seyircilerden de 4 kamyon yardım malzemesi toplandı.


Konserden notlar

- Konsere aralarında Demir Demirkan, Emre Aydın, Feridun Düzağaç, Duman, Moğollar, Mor ve Ötesi, Ogün Sanlısoy, Redd, Hayko Cepkin, Şebnem Ferah, Yüksek Sadakat, 4x4, Aydilge, Barlas, Özge Fışkın, TNK, Pamela, Malt, Gripin’in de yer aldığı 40 grup ve müzisyen katıldı.
-İlk 24 saatte 6 bin bilet satıldı.
-3. günün sonunda 20 TL’den 12 bin 500 adet bilet tükendi.
-Konserin Dream TV ve Joy Türk’te canlı olarak yayınlanan konseri reklam gelirleri de Kızılay’a bağışlandı.
-Konsere sanatçılar da bilet alarak geldi.
-Konserde 584 kişi ücret almadan gönüllü olarak çalıştı.

MİLLİYET