Bilim - Teknoloji Dev oyun arşivine rekor fiyat
Paylaş
Dev oyun arşivine rekor fiyat

Guiness Rekorlar Kitabı'na bile giren dev oyun arşivi, öyle bir fiyata satıldı ki...

Konu bilgisayar oyunları olduğu zaman birçok insan için akan sular durur. Fakat bir de Michael Thomasson gibi koleksiyoncular var ki onlar için akan su değil, tüm şelaleler durabilir. Evet, son bir yıldır kendisinden bir hayli söz ettiren ve Guinness Rekorlar Kitabına adını "En büyük oyun arşivine sahip adam" olarak yazdıran Thomasson, sonunda yapacağını yaptı ve elde avuçta ne varsa sattı!

Arşivinde 11.000'den fazla oyun bulunduran Thomasson, BBC Micro'dan, Sony PSP'ye, Commodore 46'ten, Neo-Geo'ya yetmezmiş gibi piyasaya çıkmış tüm Xbox platformlarının oyunlarını ve çok daha fazlasını arşivinde barındırıyordu... Daha önce verdiği röportajlarla da tanınan Thomasson, her ne kadar arşivi ile fazlasıyla gurur duyuyor olsa da ailesine destek olmak amacıyla dev bir satış gerçekleştirdi. Açık arttırmaya çıkardığı arşivin başlangıçtaki satış fiyatı, 7 Haziran günü itibariyle 100.000 dolar civarındaydı.

Sadece birkaç gün önce tamamlanan arttırma tam tamına 750.250 dolardan, ismi belli belli olmayan bir kişi tarafından satın alındı. Pek tabi en çok merak edilen konuların başında, böyle bir parayı oyun koleksiyonuna yatırmayı göze alan kişinin kimliği yer alıyor ama merak edilen bir diğer önemli konu da bu dev arşivin ne kadarlık bir kargo ücretine tabii olacağı.

Resimlerle: Tam 350 yeni oyun duvar kağıdı!

Kaynak: CHIP Online

Haberin Devamı