Kültür - Sanat Dev tablo Dubai'de satıldı: Geliri çocuklara bağışlanacak
Paylaş
Dev tablo Dubai'de satıldı: Geliri çocuklara bağışlanacak

'Dünyanın en büyük tuval resmi' diye nitelenen Britanyalı sanatçı Sacha Jafri'nin 'İnsanlığın Yolculuğu' isimli eseri, Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) Dubai kentinde 62 milyon dolara satıldı. Açık artırmadan elde edilen gelirin çocuklarla ilgili hayır kurumlarına bağışlanacağı açıklandı.

6 tenis kortu büyüklüğündeki 1580 metrekareye yayılan 'İnsanlığın Yolculuğu' isimli tabloyu oluşturan 70 parçanın tamamı, Dubai'de yaşayan Fransız vatandaşı Andre Abdoune tarafından satın alındı. Guinness Dünya Rekorları tarafından 'En büyük tuval tablo' olduğu teyit edilen Britanyalı sanatçı Sacha Jafri'nin eseri, açık artırmanın düzenlendiği 5 yıldızlı Otel Atlantis, The Palm'ın balo salonunda sergilenirken, ilk açıklama 70 parçanın ayrı ayrı satılacağı yönündeydi. Tamamına 62 milyon dolar ödenmesiyle açık artırmada hedeflenen gelirin iki katı elde edildi.

Haberin Devamı

"BUNA TEPKİ VERMELİYİZ"

Fransız haber ajansı AFP, eskiden borsa, şimdiyse kripto para işleriyle uğraşırken en büyük tuval resmi satın alan Abdoune ile konuştu. "Tablo ilk gördüğümde bana çok güçlü geldi ve parçalara ayrılmasının hata olacağını düşündüm" diyen Abdoune, ödediği servetin çocuklarla ilgili hayır işlerine aktarılacağının açıklanmasını "Koronavirüs pandemisi, çocukların hayatlarını daha da olumsuz hale getirdi. Buna tepki vermeliyiz. Bu yap boz tabloya ben de bir parça katabildiysem, ne mutlu" diye değerlendirdi.

"YİYECEK BİR ŞEY BULAMAMANIN NASIL BİR HİS OLDUĞUNU BİLİRİM"

Altius Gestion Uluslararası Holdingi'nin CEO'su "Yoksul bir aileden geliyorum. Yiyecek bir şey bulamamanın nasıl bir his olduğunu bilirim. Ama ben en azından ailemden ve okulumdan sevgi ve destek görmüştüm" diye ekledi.

Haberin Devamı

140 ülkeden çocuğun internetten gönderdiği sanat eserlerinin de eklendiği tablodan elde edilen gelirin UNICEF, UNESCO, Global Gift Foundation ve BAE Eğitim Bakanlığına aktarılacağı açıklandı.

62 milyon dolar, hayattaki bir sanatçının eserine ödenen en yüksek fiyatlar arasına girdi. 44 yaşındaki Sacha Jafri'nin önceki eserlerinin alıcıları arasında Eva Longoria, Paul McCartney, Barack Obama gibi isimler var.

Kaynak: Sputnik