Gündem Develeri ayırmak kolay olmadı!

Develeri ayırmak kolay olmadı!

Paylaş
Develeri ayırmak kolay olmadı!

Muğla'nın Yatağan ilçesinde, Ege, Akdeniz ve Marmara bölgelerinden 140 devenin katıldığı güreş festivali düzenlendi.

Yatağan-Aydın karayolundaki bir sahada yapılan, deve sucuğu satılan, davul zurna çalınarak çeşitli eğlenceler düzenlenen festivalde, yağmura aldırış etmeyen yaklaşık 15 bin kişi güreşleri sahanın kenarına yerleştirilen kamyon ve traktörlerin üzerinde izledi.

Haberin Devamı

Güreşleri izlemek için Aydın, Denizli ve Manisa’dan gelen 12’si İngiliz 30 motosiklet tutkunu, kıyafetleri ve motosikletleriyle ilgi çekti.

Deve güreşlerini ilk defa izlediklerini, Aydın’ın Didim ilçesinde yaşadıklarını belirten İngiliz Joseph Fordham, "Yıllardır motosiklet tutkunuyum ve motosiklete bindiğimde heyecanlanıyorum. Bugün izlediğim deve güreşlerinde de aynı heyecanı yaşadım. Son olarak yarım saat boyunca güreşen 2 deveyi eşimli birlikte adeta nefes almadan izledik. Bu tür güreşler dünyaya iyi tanıtılırsa çok sayıda turist Türkiye’ye gelir. İlk defa izliyor olmama rağmen büyük keyif aldım" dedi.
Yatağan Belediye Başkanı Haşmet Işık, bu yıl 12’ncisi yapılan deve güreşi festivaline Ege, Akdeniz ve Marmara’dan farklı kentlerinden katılım olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Işık, "Deve güreşlerinin Ege’deki Kırkpınar’ına 140 deve katıldı. Güreşlere yabancı turistlerin ve motosiklet tutkunlarının yoğun ilgisi söz konusu. Bu ilgi bizi umutlandırdı" diye konuştu.

Festivali gelecek yıllarda uluslararası boyuta taşıyabileceklerini belirten Işık, yağmura rağmen festivali 15 bin kişinin izlediğini kaydetti.

Işık, festivalden elde edilen gelirin Yatağanspor için harcanacağını söyledi.

Bu arada, festivale katılan "Pargalı" ve Bozkurt" isimli iki deve, yaklaşık yarım saat yağmur altında güreşti. Develer birbirlerini yenemeyince hakemler develerin ayrılmasını istedi. Develeri ayırmakla görevli urgancılar, 10 dakikada develeri ayırarak sahanın dışına çıkardı.

Güreşleri, Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven, milletvekilleri, ilçe ve belde belediye başkanları da izledi.