Gündem Devlet Bahçeli'den erken seçim çağrısı (Erken seçim olacak mı)

Devlet Bahçeli'den erken seçim çağrısı (Erken seçim olacak mı)

Paylaş
Devlet Bahçeli'den erken seçim çağrısı (Erken seçim olacak mı)

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli bugün partisinin grup toplantısında erken seçim istedi. Peki, erken seçim olacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Devlet Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemi resmen hayata geçmeden malum odaklar tarafından devamlı yaralanmaktadır. Bu şartlarda Türkiye'nin 3 Kasım 2019'u beklemesi mümkün değildir. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur" dedi. Son dakika erken seçim açıklamasının ardından dolar ve euro fiyatları da yükseldi. İşte tüm detaylar...

Son dakika Erken Seçim olacak mı? Devlet Bahçeli erken seçim ile ilgili ne dedi? Son dakika gelen bilgilere göre MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 26 Ağustos'ta erken seçim istedi ve şu açıklmayı yaptı. "Önünmüzde 2 seçenek var; ya 3 Kasım beklenecek ya da meşru gerekçelerden seçimler erkene çekilecektir. Seçimin zamanında yapılmasıyla ilgili talepler doğal bir haktır. Sayın Cumhurbaşkaının da düşüncesi farklı değildir. MHP seçimini erkene alınmasından yana kullanacaktır. Teklifimiz şudur; 26 Ağustos 2018 Pazar günü Türk milletinin sandığa gidip Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili genel seçiminde düşmanlara gereken dersi vermesi en makul en mantıklı yoldur. " dedi.

DEVLET BAHÇELİ ERKEN SEÇİM İSTEDİ

ERKEN SEÇİM OLACAK MI?

Devlet Bahçeli'nin bugünkü konuşmasında 26 Ağustos'ta erken seçim yapılmalı konuşmasının ardından erken seçim olacak mı olmayacak mı? Sorularını da akıllara getirdi.

HÜKÜMETTEN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI


Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının ardından Bekir Bozdağ'dan ilk açıklama geldi: Yetkili organlarda değerlendirilir. dedi.

ERDOĞAN'DAN SEÇİM ÇAĞRISINA İLK CEVAP

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin erken seçim çağrısına yanıt verdi. Erdoğan, "Bahçeli ile yarın görüşeceğiz" dedi.





ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI DOLAR'I UÇURDU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin 'erken seçim' açıklamasının ardından dolar 4.12,32'yi geçti. Euro da 5.11'i geçti

Geçtiğimiz hafta yaşanan Amerika ile Çin ticaret savaşının yansımaları tüm dünyada etkili olmuştu. Dolar ve euro tarihi rekorları üst üste kırmıştı. Amerika'nın Suriye'ye yaptığı saldırının ardından dolarda yatay bir seyir olmuştu. Haftanın ilk iş gününde doların ateşi düşmüş ve 4.07'ler görülmüştü.

BAHÇELİ 'ERKEN SEÇİM' DEDİ, DOLAR VE EURO UÇTU!

Ancak MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup toplantısında yaptığı 'erken seçim' açıklaması bir anda piyasaların da hareketlenmesine neden oldu. Devlet Bahçeli'nin erken seçim açıklamasının ardından dolar 4.07'den 4.11'e yükseldi. Euro ise 5.05 TL'den 5.11 TL'ye yükseldi.



CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ERKEN SEÇİM İLE İLGİLİ NE DEMİŞTİ


Cumhurbaşkanı Erdoğan, erken seçim konusunda bir çalışmanın olmadığını belirterek, kurmaylarına “Artık bu konuları konuşmaktan vazgeçin. Tartışmaları gündemden çıkarın” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bir türlü gündemden düşmeyen erken seçim tartışmaları konusunda son noktayı koydu “Artık bu tartışmalarını gündemden çıkarın, çünkü bu en çok ekonomiye zarar veriyor” uyarısı yaptı. Erdoğan, AK Parti’nin hafta başı yapılan MYK toplantısında gündemdeki gelişmeleri değerlendirdi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan, MHP’nin erken seçim yapılmasına yönelik teklif vereceğini ve AK Parti’nin de bu teklif doğrultusunda hareket edeceğine yönelik iddialar için “Böyle bir şey yok. Zaman zaman bana da gelenler oluyor. ‘Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerini yerel seçimlerden önce yapalım’ diyorlar. Nereden çıkıyor bunlar, artık bunları konuşmayın. Böyle bir çalışmamız kesinlikle yok” dedi. Erdoğan, kurmaylarına da, “Bunu açık açık söyleyin siz de. Kapatın artık bu konuları. Erken seçim filan yok. Bu tartışmaları artık gündemden çıkarın. Çünkü bu tartışmalar en çok da ekonomiye zarar veriyor” uyarısı yaptı.