Siyaset Devlet Bahçeli'den Reina saldırısı soruları
Paylaş
Devlet Bahçeli'den Reina saldırısı soruları

Meclis'teki parti grubunda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Reina'daki saldırıyla ilgili güvenlik açığına dikkat çekti

İşte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin o ifadeleri:

REİNA SALDIRISIYŞA İLGİLİ SORULAR


Terörist dakikalarca mekanı kana bularken, bu sürede mekanın onlarca güvenlik görevlisi nereye gitmiştir? Bu saldırının tek bir katil tarafından planlandığını sanmak aklın inkarıdır. İşbirlikçileri bulunmalıdır.

Durakta ölüm var, stadyumda ölüm var, havalimanında, garda ölüm var, yollarda ölüm kol gezmekte.

Yeter artık, asıl irade ve gerçek kudret Türk Milletinindir diyelim. Soysuzlara hak ettikleri cezayı korkusuzca verelim.
Bir yanda yılbaşı kutlayanlar, diğer yanda Mekke'nin fethini ananlar iki kampa bölünmüştür. Farklılıklarımız bizi gerginlik ve kutuplaşmalara taşımamalıdır..

Üzerimizde tahakküm kurmak isteyenlere, aramızı bozmak fitne çıkarmak isteyenlere asla tahammül gösteremeyiz.

"KLAVYE ARKASINA SAKLANAN MÜSVETTELER..."


Klavye ardına saklanan insan müsvettelerinin mesajları aziz milletimizin hiçbir değeriyle bağdaşmaz. Kutuplaşmalara hizmet eden kim varsa, Türk Milletinin potansiyel ve azılı hasmıdır.

Reina'dan yeni bir düşmanlık çıkarmak, terörizmin ve şarlatan efendilerinin bitmeyen oyunudur.

Bakınız 2. Mahmut 1800'lü yıllarda ne diyordu; Tebam arasında fark yoktur, hepsi hakiki evladımdır.

Karmaşık slogan ve yaldızlı sözlerle takdim edildiğinin aksine, insandan uzak değerlerin tanıtıldığı bir çağdayız. Kalkınma dönemini yakalayamayan islam dünyası, 2017'de de ümitvar görünmemektedir.

Terörizm islam dünyasını karatmakta ve kanatmaktadır. Bu coğrafyaya örnek olabilecek yegane ülke Türkiye Cumhuriyetidir. Her yükseliş, egemen güce mahkum milletin aleyhine gerçekleşmektedir. Bölünme gayreti içinde olanları affetmemizin mümkün olmadığını buradan ilan ediyoruz.

Türkiye, icazetle kurulmamıştır. Türk vatan ve devleti şehit kanlarıyla kazanılmıştır. Tarihin hiçbir döneminde Türk Milletine edilen ihanet cezasız kalmamıştır. Ayrılıkta hayır yoktur, gün birleşme günüdür.

Beklemeksizin bir olalım, iri olalım, diri olalım. Terörizmi milli mutabakat içinde alt edelim. Milli birliğimiz yara alır, kardeşlik ruhumuz sarsılırsa bunun geriye dönüşü yoktur.



BAHÇELİ'DEN SUİKAST İDDİALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA


Parti grubundaki konuşmasının ardından gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtlayan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, siyasilere suikast girişimi iddialarına ilişkin şunları söyledi:

"BİZİM ARABALARIMIZDA ZIRH YOKTUR"


Bize suikaste yönelik bir bilgi gelmemiştir. Basın yoluyla sayın Kılıçdaroğlu'na suikaste yönelik bilgilerin yaygınlaştığı söylenmektedir. Bizi kimse bu tür suikastlerle yıldıramayacaklardır. Bizim koruma sayımız sabit. Yeni bir talepte de bulunmuyoruz. Bizim arabalarımızda zırh yoktur. Hükümetin liderlere zırhlı araç vereceğine yönelik adımlar vardır. Ben böyle bir şeye gerek olmadığına dair kendilerine salık verdim.

Haberin Devamı