Gündem Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (İOKBS) soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (İOKBS) soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (İOKBS) soru ve cevapları ne zaman açıklanacak?

Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (İOKBS) bugün 10.00'da başladı. Öğrenciler 100 soruluk bir sınava tabi olurken 120 dakika süre verilecek. Sınav sonrası ise en merak edilen konu elbette soru ve cevapların ne zaman açıklanacağı olacak.

Bugün 5,6,7,8, hazırlık sınıfı, 9,10 ve 11. sınıf öğrencileri İOKBS'ye giriyorlar. Yüz binlerce öğrenciyi heyecan sarmış durumda... Veliler de aynı şekilde çocuklarının bu sınavdan başarılı ayrılmasını isterken saat 13.00'de bitecek olan sınav sonrası gözler soru ve cevapların ne zaman açıklanacağına çevrildi.

Haberin Devamı

İOKBS SORU VE CEVAPLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

İOKBS soru ve cevapları MEB tarafından açıklanacak. Fakat soru ve cevapların ne zaman açıklanacağına dair bir duyuru yapılmış değil. Soru ve cevaplar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

İOKBS SORU VE CEVAPLARI

SINAV SONUÇLARININ BİLDİRİLMESİ

İOKBS sonuçları 18 Temmuz 2018 tarihinden itibaren Bakanlığın http://www.meb.gov.tr ve http://odsgm.meb.gov.tr internet adreslerinde ilan edilecektir. Okul müdürlükleri öğrenci velisinin istemesi hâlinde “Sınav Sonuç Belgesi” ni elektronik ortamdan alıp, onayladıktan sonra mühürleyerek öğrenci velisi ya da öğrenciye imza karşılığı verecektir.