Türkiye (Son Dakika) Devlet yurdunda bir öğrenciye işkence eden 3 öğrenci serbest bırakıldı!

Devlet yurdunda bir öğrenciye işkence eden 3 öğrenci serbest bırakıldı!

Paylaş
Devlet yurdunda bir öğrenciye işkence eden 3 öğrenci serbest bırakıldı!

Çorum'daki bir devlet yurdunda kalan lise 1’inci sınıf öğrencisi G.K.Ç.’yi (14) sopa ve kemerle dövdükleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 öğrenci, sevk edildikleri adliyede savcılık ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Öğrencilerin savunmasında, 'Kötü bir amacımız yoktu, şakalaşıyorduk, yanlış anlaşıldık' dedikleri öğrenildi!

Çorum Karakeçili Mahallesi'ndeki bir lisenin yurdunda yatılı kalan G.K.Ç. (14), geçen pazar günü odasında arkadaşları B.G., D.T., ve A.Ö. tarafından sopayla dövüldü.


BİR DE KAYDA ALDILAR


Arkadaşları, olayı cep telefonunun kamerasıyla da kayda aldı, ardından da görüntüleri sosyal medyadan paylaştı. G.K.Ç.’nin ailesinin şikâyeti üzerine çalışma başlatan Çorum Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube ekipleri, 3 öğrenciyi gözaltına aldı.



'YASAL MEVZUAT ÇERÇEVESİNDE SERBEST BIRAKILDILAR'


Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan yazılı açıklamada ise "İlimizdeki bir öğrenci yurdunda meydana gelen küçük yaştaki çocuğun ’Basit tıbbi müdahale ile giderilebilir’ şeklinde yaralanması olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturma kapsamında ifadeleri alınan suça sürüklenen çocuklar, yasal mevzuat çerçevesinde serbest bırakılmıştır" denildi.

Yusuf ÇINAR / ÇORUM, (DHA)

Haberin Devamı