Gündem Dün açıklanmadı gözler bugünde! DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Dün açıklanmadı gözler bugünde! DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Paylaş
Dün açıklanmadı gözler bugünde! DGS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

'DGS tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusu yaklaşık 30 bin kontenjan için başvuru yapan adaylar tarafından şu sıralar sıklıkla soruluyor. Sonuçların açıklanması dün beklenirken ÖSYM'den bir duyuru gelmemesi gözleri bugüne çevirdi.

DGS ek tercih sürecinde geçen yıl başvuru tarihinin son bulmasının ardından sonuçlar 6 gün sonra açıklanmıştı. Bu yıl bu tarih 22 Ekim'e denk geliyordu. Dün bütün gün ÖSYM yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı ama DGS ek tercih sonuçları açıklanmadı.

Haberin Devamı

DGS EK TERCİH SONUÇLARI BUGÜN MÜ AÇIKLANACAK?

DGS ek tercih sonuçlarının bugün açıklanıp açıklanmayacağı konusu da muallakta... Sonuçların her an açıklanabilir olması sebebiyle ÖSYM'nin sitesinin sık sık kontrol edilmesi gerekiyor. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz aşağıdaki linke tıklayınız.

DGS EK TERCİH SONUÇLARI

DİKEY GEÇİŞ SINAVI (DGS) NEDİR?

DGS; ÖSYM tarafından yapılan ve eğitimine 4 yıllık bir lisans programında devam etmek isteyen meslek yüksekokulları ile açıköğretim ön lisans programlarından mezun olan öğrencilerin girmek zorunda olduğu, 2000 yılından bu yana yapılan bir sınavdır. Dikey Geçiş Sınavı her sene temmuz ayının ikinci haftasında yapılmaktadır ve ortalama 70 bin aday sınava girmek için başvuruda bulunmaktadır.

Haberin Devamı

Sınavda uygulanmakta olan testin genel amacı, lisans öğrenimindeki başarıda etkili olan sayısal ve sözel içerikli akıl yürütme becerilerinin ölçülmesidir. Bu bağlamda ALES ile benzer nitelik taşır. 60 sözel ve 60 sayısal toplamda 120 sorudan oluşan Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için ayrılan süre 140 dakikadır. Her iki bölümde de 10’ar tane mantık sorusu bulunmaktadır. Sınavda 4 yanlış 1 doğruyu götürmekle beraber, yanlışlar ilgili bölümün doğrularını götürmektedir.